sourze.se

Nu sätter Jag punkt för Billy Butt-debatten

En del läsare här på Sourze har undrat varför jag inte offentliggör bandupptagningarna för att stödja min sak hos allmänheten. Svaret är att jag inte får göra det, enligt lag.

För drygt en vecka sedan utmanade jag Josefine Alvunger att avlyssna ett av hovrättens sekretessbelagda bandupptagningar från min rättegång från 1993. Som part i målet har jag dessa band kvar. De är inspelade av Hovrätten under pågående rättegång och är i originalskick. Detta för att jag ville förklara varför jag riktat så hård kritik mot rättsväsendet i mina två tidigare artiklar här på Sourze. Genom att lyssna på bandet skulle Alvunger ha förstått poängen bakom mina artiklar. Men Alvunger har avböjt. Av kommentarerna som redan inkommit till hennes senaste artikel framgår det tydligt att läsarna rasar och håller med mig.

Ni ska ha klart för er att de flesta feminister i Sverige består av fegisar som tror att de är så förbannat häftiga. De skriker i media men gömmer sig när de konfronteras av obekväma fakta som talar emot deras sak. Svensk massmedia kryller av sådana. Det finns också intelligensbefriade sådana som en av Aftonbladets förnämsta feministskribenter som en gång skrev något så korkat som "Jag bryr mig inte om Billy Butt är skyldig eller inte. Han bör sitta i finkan ändå!"

En del läsare här på Sourze har undrat varför jag inte offentliggör bandupptagningarna för att stödja min sak hos allmänheten. Orsaken är att de fortfarande är sekretessbelagda och får, enligt lag, inte återges offentligt. Men i egenskap av part i målet har jag ju rätt att spela upp dem för vem jag vill så länge jag inte lämnar ifrån mig dem eller låter någon publicera innehållet. Jag har vid ett antal gånger försökt få Högsta Domstolen att släppa sekrettessen men de har vägrat - troligen för att skydda juristerna som gjorde bort sig!

Josefine Alvunger har inte hört rättegångsbandet. Det hade inte varit brott mot sekretess om jag hade spelat upp bandet privat för henne så länge hon inte återgav innehållet ordagrannt. Genom att avböja har hon sumpat möjligheten. Hon har inte tillgång till fakta, och därför blir hennes artiklar fyllda av subjektiva resonemang.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 10 apr 2003 15:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: