sourze.se

Sanera demokratin genom ett nyval!

Väljarnas förtroende för vår kapsejsade demokrati kan möjligtvis återvinnas genom ett nyval!

Efter socialdemokraternas helt otroliga löftespolitik under valrörelsen som nu resulterat i en lika otrolig löftesbrottspolitik är det dags för väljarna att en gång för alla sätta stopp för regeringspartiets och de två samarbetspartiernas farliga lek med vårt demokratiska system.

Eftersom många av vänsterpartiets och miljöpartiets riksdagsledamöter signalerat att smärtgränsen för vad deras respektiva partiers eftergifter nu är nådd, kan ett nyval vara tänkbar lösning för att få vår demokrati att fungera igen. De kan göra gemensam sak med den borgerliga oppositionen och fälla regeringens kommande förslag i budgetpropositionen. De behöver inte rösta med de borgerliga förslagen endast lägga ner sina röster. Rent valtekniskt kan nyvalet läggas på samma dag som folkomröstningen i höst.

På något sätt måste den oblyga och rent sanslösa drift med väljarna som regeringspartierna bedriver stoppas. Tanken på nyval i syfte att sanera falskspelet bör i varje fall komma upp på den politiska agenden snarast. Sourze kan efterlysa respektive partiers reaktion och göra en sammanställning av svaren. Det kan bli högintressant läsning inför riksdagens behandling av alla de ändrade vallöftena.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 04 apr 2003 13:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: