sourze.se

Hockeymonstret

"Du vet att den är det finaste jag har, så fan ta dig om någon snor den."

Synopsis

Emilio har lovat sin bästa kompis Hanna att ta hand om hennes magiska sten medan hon ligger på sjukhuset. Det är lättare sagt än gjort då ett par killar i klassen länge velat lägga händerna på stenen, men tidigare inte vågat på grund av Hanna. Nu när den klenaste killen på skolan skall vakta den ser de däremot inga hinder.

Efter veckor av terror och diverse blessyrer orkar Emilio inte längre. Slagsmålen på skolgården och hans mammas ständiga telefonsamtal till rektorn blir för mycket. Efter ett besök hos sin mammas konditori beger han sig till sjukhuset för att avsäga sig rollen som stenvaktare, men Hanna är så trött av alla mediciner att hon inte riktigt förstår vad han pratar om.

Följande dag kommer Emilio för sent till skolan och får genom klassrumsdörren höra fröken berätta att Hanna inte kommer tillbaks. Hon har flygit till himlen. Emilio lämnar skolan och går ner till den stora ån som flyter genom staden. Just som han skall kasta stenen i vattnet kommer han att tänka på vad stenen egentligen betydde för Hanna. Han bestämmer sig för att fortsätta vakta den, till varje pris.

Tidigt nästa morgon vaknar Emilios mamma av ett märkligt oväsen inifrån Emilios rum. Han vägrar svara henne och när hon till slut pillat upp låset har han redan hoppat ut genom fönstret och försvunnit över gräsmattan.

På skolgården är det endast några få personer som sett den egendomliga varelsen anlända till skolan. Det går rykten om att ett monster befinner sig i källaren. Killarna som försökt ta stenen från Emilio beger sig dit och möter mycket riktigt ett fruktansvärt monster, ett monster som säger sig skall vakta Hannas magiska sten för all framtid. Killarna springer livrädda därifrån.

Nere vid ån sitter Emilio och saknar sin bortgågna vän. Han kastar en sten i vattnet innan skolklockan ringer och det är dags för en ny men antagligen väldigt annorlunda dag i skolan.


EXT. VILLAKVARTER - DAG

På garageinfarten till en villa spelar EMILIO och HANNA 10 år landhockey. De SKRIKER och SKRATTAR högt. Hannas MAMMA kommer ut från villan.

MAMMAN
Du måste komma in och äta nu Hanna. Och så vet du att doktorn har sagt att du inte får springa för mycket.

Hanna lägger ifrån sig hockeyklubban. Mamman viskar något till henne och försvinner sedan in i huset. Hanna vänder sig om mot Emilio.

HANNA
Mamma säger att jag inte behöver gå till skolan för jag ska få en egen fröken på sjukhuset. Hon sa att jag skulle berätta det för dig så tidigt som möjligt, eftersom du är en så känslig kille.

Emilio står tyst med visiret på den alldeles för stora hockeyhjälmen uppfält. Hanna betraktar honom som om det stod att läsa någonstans huruvida man kan lita på honom eller inte. Hon letar i fickan, tar fram en vit sten som är alldeles slät till ytan och räcker den till honom.

HANNA
Du kan få ha den medan jag är borta om du vill. Du vet att den är det finaste jag har, så fan ta dig om någon snor den.

Emilio tar emot stenen och Hanna försvinner in i huset.

Orden ekar om och om igen i Emilios huvud: FAN TA DIG OM NÅGON SNOR DEN, FAN TA DIG OM NÅGON SNOR DEN...

Detta ar ett bidrag till Sourze Kulturs och SFI:s Manusfabrik


Om författaren

Författare:
andreas jacobsson

Om artikeln

Publicerad: 01 apr 2003 09:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: