sourze.se

I duschen

Står i duschen och försöker skölja bort den gångna veckans

stress och ångest, alltså jag har ju duschat varje dag, men på vardagarna handlar det ju mer om att vakna till och snabbt skölja bort det värsta av smutsen så jag kan passera som en verklig, levande männska inför de andra.

Men nu har jag tid på mig.

Jag låter vattnet,

ljummet,

samma temperatur som

köttet

rött,

innanför

hud,

tunn,

samlas i den låga avlånga gropen där hals blir till axel.

Gropen fylls.

Ett vattenfall

över brösten,

magen.

Skrevet,

Låren,

Vader

masseras av

mjukt vatten

trummar på skallen.

Mjukt,

varmt vatten

ur kakelväggen.

overkligt.

inte verkligt

utan

overkligt.

Jag kan inte skaka bort känslan av att det är

overkligt.

Mjukt vatten

En snabb promenad på fem minuter, tio minuter på bussen till stationen, en timme, drygt, på tåget, till Stockholm. Snabbtåget till Arlanda och en flygtur på kanske max 2 timmar och jag befinner mig bland

döende barn.

HIV.

uppsvälda magar.

tortyr.

stympning.

Varmt vatten.

Direkt ur väggen.

Overkligt.

SHIT!


Detta är ett bidrag till Sourze Poesiskola.


Om författaren

Författare:
T.L Stjerna

Om artikeln

Publicerad: 30 mar 2003 14:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: