sourze.se

Saddam lika dum som Adam?

- Ormen lurade mig, FN tog mina vapen.

I början skapade guden Amer Kuwait utav Iraq. Landet var bara sand och öken och mörkret spred sig över demokratin. Den giriga anden svävade över oljefälten.

- Detta får bli mitt land, sade guden och det var den första dagen, missil nummer två.

Då skapade guden paradis på jorden. Floderna Eufrat och Tigris vattnade trädgårdar och det var på den andra dagen, missil nummer tre. Då skapade guden Amer mannen Saddam, som bytte ut oljan mot vapen och alla i paradiset var överlyckliga. Det var på den tredje dagen, missil nummer fyra. Då insåg guden Amer att uppenbarelse håller på att uppfyllas, de vapen som vi själva gjutit ska vi själva också dö av. Guden fattade att Saddam är lika dum som Adam och att han dessutom nu var fullt beväpnad och han ångrade att han någonsin skapat honom. Då hörde Saddam gudens steg och gömde sig i en bunker som byggts upp av guden själv.

- Saddam, var är du?

- Här är jag, min herre, jag är naken! Jag bytte ut oljan mot vapen och jag glömde bort folket och demokratin.

- Hur vet du att du är naken, vem har sagt det till dig?

- Ormen lurade mig, FN tog mina vapen.

- Må du och ditt land vara förbannade, sade guden Amer.

- Ditt land ska jag förvandla till öken och genom floderna Eufrat och Tigris kommer dina oskyldiga barns blod att flyta och FN skall jag förvandla till damm, för att det lurat dig.

Därefter sade guden Amer via satelliten:

- Saddam är likadan som Adam, han har blivit som en av oss, för att han inte kunde skilja mellan gott och ont.


Om författaren

Författare:
Slava Nenadic

Om artikeln

Publicerad: 25 mar 2003 09:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: