sourze.se

Bort med de lösspringande katterna!

Kattägarna klagar över sina djurs dåliga status...

Katterna har ingen större status, det är ju allmänt känt. Kan det bero på att folk kanske irriterar sig på dem när de springer lösa vind för våg och bajsar hur som helst? Det är verkligen skillnad på bajs och bajs eller hur? Jag som hundägare MÅSTE plocka upp efter min hund, annars kan man få böta. Dessutom så VILL jag plocka upp eftersom jag själv varit med om att få plocka bort bajs under skorna. Inget trevligt, varken om det är katt- eller hundbajs!

Jag som hundägare måste ha 100 procent koll på min hund, det råder även koppeltvång inom bostadsområde. Men ni kattägare ni bara släpper ut dem, och sen får det va så. Det är verkligen skillnad på djurägare och djurägare!

Enligt lagen om tillsyn av hund och katt ska man hålla en sådan uppsikt över djuret att det ej skadar/påverkar någon annan. En uppmaning till alla kattägare; kolla upp vad som står i lagen! Den gäller er med även om ni skiter i vilket!

Jag förstår inte folk som bara släpper ut sina katter vind för våg, är ni verkligen kattvänner?

Men ni vill kanske att de ska bli överkörda, plågade, och så vidare. Är det en katt ute helt själv, så JA; man kan behandla den hur som helst. Hur mycket bryr man då sig om sin katt som ägare, då skiter man ju i vilket! Iallafall så visar ni den bilden utåt! Om alla kattägare skulle börja ta sitt ansvar så att folk slipper ta upp kattbajs från sin trädgård, slipper få allergiska reaktioner, slipper IRRITERA sig på alla lösa katter. Vad är det för fel på att gå ut med sin katt i koppel? Oj, ja, då kanske den klarar sig från att bli överkörd, eller plågad till döds av nån idiot!!!

Fan att folk inte fattar det alltså, och så klagar ni kattvänner på att katten har låg status. Det är enbart NI SJÄLVA som har skapat denna situation för katterna! NI har valt det, det är NI som äger katterna som har ANSVAR för dem! Vet ni inte vad ansvar är så slå upp det i en ordbok. Tänk efter; är det katternas fel att den har den låga statusen de har idag? Nej. Är det hundägarnas fel? Nej. Är det allergiska människors fel? Nej. Är det icke djurägande människors fel? Glöm det. Det är ERT fel.


Om författaren

Författare:
Maria Lindehoff

Om artikeln

Publicerad: 19 mar 2003 10:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: