sourze.se

Sova på saken?

... drömmens betydelse...

Våra drömmar.

Du tror att du lever ditt liv enbart under dagens vakna timmar och du tänker att den viktigaste delen av ditt liv lever du med dina ögon öppna under vakentid?

Men när vi sover och kroppen får vila då får själen fritt utlopp, då är du mottaglig för information som du under dagtid ibland inte anser dig ha tid för. Det är då vi bearbetar det som hänt oss under dagen, vi tolkar intryck och får kraft att gå vidare. Man sover på saken, som det heter.

I drömmarna får du också budskap, råd och vägledning. I drömtillståndet är vi alla mediala, om vi bara kunde lära oss att ta emot och vara öppna för den symbolik som bilder bär med sig, för sinnestillstånd, atmosfärer och för de minnen du trodde att du för länge sedan hade glömt.

Men i drömtillstånd visar tiden att den egentligen inte finns.

Du är barn igen, du minns dofter för länge sedan och de minnen av evighet som du aldrig tänker på som "vaken" blir levande igen. Ibland upplever vi platser som vi aldrig någonsin sett förut. Men är det sant? Kanske har vi?
Många människor upplever sanndrömmar. Vem sänder dem till oss?

Vi får bokstavligen vingar och drömmer att vi flyger, högt och fritt. Och jag tror att vi gör det. För är det möjligen så att själen lämnar kroppen när vi sover?

Som vi vet har många de stora mästarna på vår jord talat om uppenbarelser som kommit dem till hjälp under svåra tider. Uppenbarelser som kommit under sovtid, drömtid. Och hur många av oss har inte mött människor som gått bort, dvs "dött"? I drömmens frihet har vi ofta den oerhörda möjligheten att... gå över gränsen. Att låta ett omöjligt möte bli möjligt.

Och personligen är jag lika tacksam varje gång det händer
och försöker ta emot ord, budskap så gott jag kan. Förmodligen kan man träna sig inom detta. Iallafall så försöker jag och tror det är väldigt viktigt att vi inser att drömmar är en kraftfull del av våra liv.

Inställningarna av detta om drömmar är ofta att det är "flummigt", icke viktigt och man talar inte ofta om dem.
Men vi bör vara tacksamma för dem för i vårt stressade samhälle har många av oss tappat bort den djupa mening som vi en gång tilldelade drömmen.

Att tolka drömmar har man gjort i alla tider och författare i ämnet finns det många och tolkningarna är olika och varierande. Jag hyser den största respekt för dessa författare men funderar ibland på om vi inte alla, lite till mans är kapabla till att själva, med lite insikt, tolka våra drömmar?

Ska sova på saken, här i natten igen.

Min drömbok väntar på morgonens minnesnoteringar och jag kan tala om att drömmar är väl värda att skriva ned.
En hjälp på vägen är dom.

Drömmerska


Om författaren

Författare:
Lillith C. Castor

Om artikeln

Publicerad: 12 mar 2003 10:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: