sourze.se

Får jag vara kvinnlig?

... undrar jag här i ett hav av röster...

För vad jag vet så är jag född till kvinna. För vad jag känner så är det naturligt för mig att bejaka min kvinnliga ådra, mitt sätt att vara för att kunna uttrycka mig själv på ett, för mig,naturligt sätt. Ja, jag vill svänga med kjolen!

Ja, jag vill linda hårlockar runt mitt finger och jag vill få vara lite fåfäng och jag vill bli sedd såsom kvinna.
Jag är feminin och jag tycker att jag på mitt sätt är feminist. För jag kräver att få behålla min kvinnlighet och
jag är stolt över den.

Många kvinnor höjer sina röster och menar att de vill bli sedda så som individer och för det de gör och inte för sin utsida. Kan man då inte kombinera detta till en helhet? Att skönhet kommer inifrån är väl ett faktum och när jag ägnar mig åt vad som inspirerar då stärker detta mig. Och att få vara individuell, fri och stark betyder för mig inte att förneka mitt feminina jag.

Jag vill vagga mina barn och jag vill älska med min man. Jag vill bli sedd, uppvaktad och respekterad för den jag är. I all min femina kvinnlighet och naturlighet så vill jag bejaka oss kvinnor för den kraft som vi har och alltid har haft.

Vi är många, vi svenska kvinnor som saknar det där lilla extra. En komplimang, madame? Var tog den vägen?

Lika lön för lika arbete.
Det låter bra.
Det är bra.
Det ska vara så.
Jag är inte för diskriminering men jag är emot att sudda ut våra könsroller. Och jag är inte svag. Ju mer jag utvecklar min personlighet, mitt jag, desto starkare blir jag i min kvinnlighet.
Är det i vårt samhälle fel att vilja pryda sig så fint man kan och vill? Och om jag är medveten om att det faktiskt finns män också här på vår jord, skulle det vara något slags nedvärdering för mig som kvinna då?
För ja, jag vill gärna få använda puderdosa och göra mig fin i håret. Det gör jag för att det är skapande, det är glädjefyllt och jag gör det för mig själv, för att jag mår bra av det och för att jag är en kvinna. Och jag gör det för att i mitt blod ligger djupa rop om att få vara kvinna och jag vill ha rätten att utrycka min feminina sida.

Kvinnlighet för mig betyder styrka. Kvinnligheten bör få leva och bejakas för vad skulle världen göra utan våra urmödrar?

Feminin feminist
för dagen i stora stövlar!





Om författaren

Författare:
Lillith C. Castor

Om artikeln

Publicerad: 04 mar 2003 16:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: