sourze.se

Robinson: Tillträde förbjudet

Kan inte låta bli att undra vad SVT egentligen håller på med.

SVT släpper en bomb på självaste finaldagen i förra säsongens Robinson. Nästa gång cirkusen går igång kommer att vara den sista. Man ropar ut med välproducerade inslag att den sista chansen för oss inte fullt så vanliga svenskar att vara med äventyret Expedition: Robinson är kommen. Ansök idag! Snart är det för sent! Grym hjältemusik och nostalgiska bilder på gamla Robinson deltagare, varav de flesta från den första säsongen, visas upp. Du vill verkligen inte missa det här är intrycket.

Idag säger SVT att de är mest intresserade av en sorts revansch-Robinson där gamla förlorare får komma tillbaka för att återigen kämpa om äran att få komma in och dricka sig fulla på Spybar. Man funderar på en mix där inte fullt så vanliga människor skall vara med eller emot Robinson veteraner, kanske. Men om tillräckligt många intressanta veteraner av Robinson-Kent kaliber söker så får vi andra vara utanför.

Och jag som hade tänkt söka till den här säsongen... men vad blir nyttan nu? Den mikroskopiska chans man hade innan är nu ännu mindre, kanske finns den inte alls, projektledaren Gunilla Nilars vet då inte. Varför frågar då SVT efter ansökningar? Vad har de för nytta av en massa personliga brev och fotografier som försöker fånga uppmärksamhet på ett ganska ömkligt vis? Är detta kanske ett försök att hjälpa den krisdrabbade Posten som tjänar på alla frimärken vi sätter fast vid vår ansökan om berömmelse med vår egen saliv? Jag vet då inte, men konspirationsteoriker kan säkert luska fram något från dyngan.

Själv tycker jag att det är synd att Farmen-stjärnorna Özcan och Blondie inte fick vara med för resten. Ihop med Baren-Meral kunde vi tittare ha haft det riktigt kul åt deras ynkliga jakt på mer berömmelse, samtidigt som vi hade varit smått avundsjuka för att det är dem och inte vi som får supa sig fulla på Spybar. Och nu fråntar SVT oss chansen.


Om författaren

Författare:
Naseer Alkhouri

Om artikeln

Publicerad: 27 feb 2003 09:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: