sourze.se

Fjortisarnas festkväll

Hur gör ni fjortisar som bor däruppe för att roa er?

Hur roar sig fjortisarna som bor uppåtlandet alltså de stackarna som inte bor i Skåne, allrahelst i Helsingborg?
Vad hittar de på en fredagkväll? Vad finns det för er att göra däruppe?

När jag var i den åldern när man inte kom in nånstans, antingen var jag för gammal eller så var jag för ung, så drog vi bara till Danmark. Antingen vi skulle ha privatfest hemma hos någon, så åkte man dit för att köpa alkohol till festen, för du behöver bara vara 15 för att få köpa ut i Danmark. Eller så åkte man dit, köpte ut, och så festade man där istället, men då var det ju helt klart en fördel om det var sommar.

Tullen, då? Äh då bara packade man väskorna väl så det inte syntes, sen så bara traskade man över. Såg man ut som en snäll liten flicka så var det lugnt. Jag blev aldrig tagen iallafall.

Där var alltid nåt att göra, och ville man dricka så var det heller inga problem. Men bor man däruppe, hur tusan får du tag i alkohol då, eller är det bara hembränt som gäller? Hembränt är ju farligt att dricka ajabaja. Allvarligt talat så undvek man det faktiskt. Ja, förutom vissa gånger då när man sket i vilket.?

Men hur gick det till när du var en fjortis? Vad drack ni, hur fick ni tag i det?

Tur är väl det att man växte upp, så att man faktiskt lagligt kan gå på krogen. Skönt är det med att slippa vara utomhus hela tiden.


Om författaren

Författare:
Maria Lindehoff

Om artikeln

Publicerad: 25 feb 2003 09:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: