sourze.se

Sourze funkar ju fortfarande inte!

Vem är egentligen den krattan som implementerat Sourze.se?

Efter några månaders bortvaro bestämmer jag mig för att titta in på Sourze igen. Ser en rubrik till en artikel av Stefan Holmqvist, och klickar på denna rubrik.

I stället för unge herr Holmqvists artikel kommer dock ett litet äckligt fönster som berättar för mig att på rad nummer 133 hittas inte någonting som heter "selectedArrayID".

Sourze fungerar alltså fortfarande lika förbannat uruselt som det gjorde när jag gav upp för några månader sedan. Detta är ett förbannat sätt: Vi som skriver här på Sourze BETALAR för att få våra alster publicerade. Vi ger våra surt förvärvade PENGAR till Sourze. Det MINSTA man kan förvänta sig av Sourze i gengäld är att Sourze gör sitt absolut yttersta för att våra artiklar skall bli lättillgängliga, att även de läsare som bara tillfälligtvis gästar Sourze har en rimlig möjlighet att tillgodogöra sig det vi skriver.

Alla undersökningar i ämnet visar att folk flyr websajter som inte fungerar. Till en websajt som inte funkar kommer bara de största entusiasterna. I Sourzes fall alltså de som själva skriver. Så hur fa-an tänker sig ledningen på Sourze att folk som inte själva skriver skall gitta navigera runt på en websajt som är så osannolikt uruselt implementerad?

Tilläggas bör att det är LÄTT att skriva en websajt som fungerar. Att få Sourzes koncept att fungera är programtekniskt alldeles oerhört enkelt. Man måste alltså verkligen aktivt gå in för att göra det dåligt för att det skall fungera så enormt illa som det gör på på Sourze.

Titta på Amazon, på Yahoo, på Netsol, på AltaVista! Dessa företag "lever av Internet", och de har därför uttryckligen vinnlagt sig om att göra enkla, fungerande, ändamålsenliga websajter; websajter som väsentligen ALDRIG strular. Det syns att man har satsat tid och kraft på att premiera det enkla och välfungerande och kasta ut allt onödigt gucko. Tanken att man på Yahoo eller Amazon skulle få höra att något som heter "selectArrayId" inte hittas på rad 133 är fullkomligt absurd. Sånt händer bara inte på dessa sajter.

På Sourze, däremot, struntar ledningen uppenbarligen fullkomligt i det tekniska. Sajten drivs synbarligen av ett gäng kulturarbetare eller nåt sånt som överhuvudtaget inte finner något meningsfullt innehåll i ett så esoteriskt tekniskt datalogiskt påstående som "det borde ju faktiskt fungera".

Det lustiga är att Sourzes VD i stora annonser i media försöker marknadsföra Sourzes börsintroduktion, och kallar Sourze för ett "Internetföretag". Och detta alltså då det uppenbart inte ens finns beställarkompetens hos "Internetföreteget" Sourze.


Om författaren

Författare:
Samuel Sirén

Om artikeln

Publicerad: 18 feb 2003 09:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: