sourze.se

Vad är underhållning?

Eh, hallå. Dokusåpor är bara en flock kändishoror på bästa sändningstid.

Seriöst, dårar jag aldrig skulle umgås med om jag fick välja kan jag inte undvika efter som de dyker upp i tid och otid i min TV. Istället för att titta på givande underhållningsprogram har folk börjat göra något som närmast kan liknas vid att titta in genom grannens fönster. Vi tittat på folk som gör bort sig inför jag vet inte hur många tittare, vi tittar på saker som händer oss, som är vår verklighet, fast under extrema förhållanden förstås. Okej, så här gör jag när jag äter cornflakes, hur ser det ut när någon som är instängd i ett hus med ett gäng okända människor äter frukost? SPÄNNANDE!

JAAAA! I love it! Och jag erkänner det.

Dokusåpor är som melodifestivalen, väldigt höga tittarsiffror och ändå är det ingen som ser på det. För det är fult att titta på dokusåpor, det är pinsamt. Jag förstår visseligen inte varför kändisar som leker sånglekar eller sitter i rutor och vill att man ska gissa om de ljuger eller ej anses vara bättre underhållning.

Alltså, det här handlar om vanliga människor som anmäler sig till de här programmen frivilligt. De tävlar till och med mot tusentals andra för en plats i programmet och kan sedan lämna programmet när de så helst önskar. De låter oss titta på dem och jag skulle vilja påstå att vi borde vara tacksamma för det. För det ÄR roligt när Maroshka gapar som en annan femåring, det ÄR roligt när en elev lipar för att Bert inte är rättvis. Det är fan så mycket roligare än:

"...och nere i södra Indien ter det sig så lustigt att bananerna faktiskt är blå!"

"Jag tror det är... falskt!"

"RÄTT! och här får du en litet träd och 5000 i en pensionsfond!"

Jag somnar hemma i tvsoffan.

Men vad händer med de stackars vilsna satarna sen då? Vart ska vi göra aaaav dem? De kommer bli sånnadära hemska C-kändisar som smutsar ner kändis-partyna, det är en SKAM. Och vad har de GJORT egentligen? De har inte FÖRTJÄNAT sitt kändisskap.

Det är de stackars vilsna satarna som köper skivorna, böckerna och filmerna som gör de "riktiga" kändisarna kända. Och vad har t.ex prinsessan Madeleine GJORT? Hon har inte ens varit med i en dokusåpa, hon har bara blivit född. Vilket FUSK, varför är hon känd?

Fast egentligen tycker vi ju inte att prinsessornas privatliv är intressant ändå, Se&Hör går bara runt ekonomiskt sett tack vare frisörer. Robinson bara råkade stå på när vi gick och lagade mat, vi TITTADE egentligen inte. Och visst är det HEMSKT hur dessa paparazzis exploaterar folks privat liv? Är de perversa på något sätt eller?

Ja kom alla hycklare så sätter vi oss framför tvn och tittar på UR och lär oss göra en ljusstake av ståltråd. Vad myyyysigt vi har det.


Om författaren

Författare:
Lise Lindgren

Om artikeln

Publicerad: 07 feb 2003 12:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: