sourze.se

Pensionärer - ring Bosse Ringholm!

RINGHOLMS MILJARDVINST KAN GE PENSIONÄRERNA RÄTT PENSION!

Plötsligt får finansministern 7 nya miljarder att spendera genom att arbetsgivarna tar över vissa utgifter för sjukförsäkringen.

I det läget signalerar han att det finns utrymme för en rad reformer. En högst prioriterad fordran bör landets pensionärer nu påminna Ringholm om. Han borde vara väl medveten om att dagens utgående pensioner ligger tio procent under den nivå de skulle ligga om han och hans regeringskolleger undvikit manipulationerna med basbeloppet under 90-talet. Nu har han sin chans att verkställa det många gånger utställda regeringslöftet om full kompensation till pensionärerna.

Säkert minns flertalet pensionärer hur pensionslöftet löd: Så fort rikets affärer kommit i balans kommer pensionerna att återställas till sitt rätta värde och de gjorde neddragningarna att retroaktivt återbetalas.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 06 feb 2003 17:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: