sourze.se

Svar till C.H. Hermansson

Det var inte min mening att utmåla dig som stalinist.

Hej C.H. Hermansson.

Det är lätt att vara efterklok och ångra saker man har sagt och gjort. Så har du gjort och så gör även jag. Jag har läst tidigare att du ångrar det talet och jag skulle kanske nämnt det i min artikel.

Meningen med min artikel var inte att måla ut dig som en stalinist. I min artikel ville jag påpeka, som jag skriver, att nästan inget av dagens riksdagspartier står fria från skuld. Poängen är att jag är ganska trött på en smutskastning som ibland kan förekomma i politisk debatt idag där ena sidan anklagar den andra för gamla synder. Jag vill att folk ska släppa det som var för 20, 30, 50, 100 eller 200 år sen och i stället se framåt. Kritisera inte gamla synder - kritisera den politik partierna för idag istället. Alla kan nämligen utvecklas, såväl individer som partier, och ingen är skuldfri genom historien. Det är detta jag vill illustrera med min artikel.


Om författaren

Författare:
Daniel Ekman

Om artikeln

Publicerad: 05 feb 2003 16:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: