sourze.se

Erik Fichtelius kan inte tiga!

På nära håll vet Erik Fichtelius hur statsministern lyckades genomföra sveket mot pensionärerna. Han måste berätta.

Varför höll inte Göran Persson sitt löfte till pensionärerna att de skulle få full återbäring på de reduceringar som gjordes av deras pensioner under 90-talet. Av den debatt som förts ända sedan nedskärningarna började har klart framgått att Göran Persson vid upprepade tillfällen utlovade kompensation. "Krona för krona ska återbetalas", löd det storstilade löftet till pensionärerna. Men ingen återbäring har skett och nu när det nya pensionssystemet trätt i kraft är utsikterna ännu mindre att så ska ske.

Men ännu märkligare än Görans Persson svek är att två valrörelser har genomförts utan att varken han eller andra ansvariga politiker uppmanats att redogöra för hur sveket mot pensionärerna kunde genomföras. Varken på dagstidningarnas ledarsidor eller i radio- och TV utfrågningarna togs frågan om sveket mot pensionärerna upp. Endast på tidningarnas insändarsidor frågade en och annan pensionär försynt om när pensionsnivån skulle återställas till den rätta och om den utlovade retroaktiva ersättningen överhuvudtaget skulle ske. I övrigt höll vår tredje statsmakt - pressen - helt tyst. Trots att man mycket väl visste att pensionerna manipulerades med reducerade basbelopp och inte alls ökade i takt med inflationen under hela 90-talet.

Nu finns i alla fall en journalist som hade full insikt i Göran Perssons resonemang under den aktuella tiden när löftet gavs. Dags för Erik Fichtelius att berätta om vad som egentligen skedde!


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 20 jan 2003 11:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: