sourze.se

Mina två nyårslöften

De flesta avger väl inte längre nyårslöften, kan jag tänka. Det är ju faktiskt lite larvigt, oftast slutar det pladask. Men jag har avgivit två inför detta år.

Jag har traditionellt sett inte vart mycket av en nyårslöfteskille. Jag har varken avgivit eller hållit några löften i särskilt stor utsträckning. Men i år tänkte jag ge åtminstone ett, som en utmaning till mig själv. Jag vet att jag kan klara av den utmaningen relatiivt lätt, eftersom jag hållit upp från sagda last i flera månader tidigare.

Nyårslöfte nummer ett: Jag ska inte äta på McDonalds under hela 2003. Jag har hållit det i två veckor snart nu och jag tror att jag kan klara 365 dagar. Varför vill jag inte äta på just McDonalds då? Ja, jag gillar helt enkelt inte deras mat så mycket, har väl tröttnat en del. Det är delvis ett politiskt statement mot den snabbmatskultur som gör oss fetare mot vårt bättre vetande och hjänrtvättar våra barn. Men mest är det en utmaning mot mig själv.

Nyårslöfte nummer två: Jag ska bekämpa min lättja under 2003. Detta rör sig om det faktum att jag i vissa sociala sammanhang kan vara lite lat. Jag bor i närförort i Stockholm och ofta orkar jag inte åka in till stan, även fast jag vet att det skulle vara kul. Det gäller även lättja på jobbet, lättja som kanske hindrar mig från att göra mitt bästa. Det kan även vara lättja i relationer, att jag inte tar mig tid ordentligt och att jag inte kämpar.

Sådär, det var mina nyårslöften. Nummer två är svårmätt huruvida jag får framgång i, nummer ett betydligt lättare.

Vad lovade ni för dumheter?


Om författaren

Författare:
Tommie Nygren

Om artikeln

Publicerad: 13 jan 2003 15:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: