sourze.se

Herrens år 2002, anteckningar del 1

Anteckningar från en webbdagbok, 2002, ursprungligen på english.

2002-01-02

2002 - året vi får kontakt

Så idag har 2002 varat i cirka 37 timmar. Jag vet inte vad jag ska tycka om det än... Det här kommer bli mitt tjugonionde år på den här planeten i den här livsformen. Jag kan inte direkt säga att jag utvecklats så himla mycket sedan puberteten.

- Jag bor i en etta och gillar det
- Jag gillade faktiskt Harry Potter och Sagan om Ringen och dylikt
- Jag är singel igen och familjelivet får nog vänta några år.

2001-01-09
Det är mitt huvud

Istället för mitt vanliga reklamjobb, finner jag att jag blivit någonslags telefonsvarare. Det är det nya telefonsystemets fel. Den enda bra saken är at jag får ha ett headset och ser ut som en pilot.

Jag försov mig nästan idag. Jag slog på snooze säkert 20 gånger.

Igår ringde föredetta flickvännen. Hon sa att hon saknade mig. Jag sa inget annat om det än "Gör du?"

All denna information på bara tre stycken. Jag börjar bli någonslags informationsproffs.

2002-02-05
Inlägg

Mitt liv är som en bergochdalbana just nu. Från förtvivlan till glädje, till ångest, tillbaka till normal, ångest, glädje, stressad, utbränd...

Jag tror att det ar bättre när jag inte hade några känslor alls.

Eller, inte riktigt. Om du håller fast riktigt ordentligt vid livet, kan du uppskatta åkturen.

Mat/ dryck: hmmm... paj, kaffe

Droger: ursäkta icke-rökare men jag har rökt som att det inte fanns en morgondag.

Träning: jag ska ut och springa ikväll.

Sån är jag. På helgerna är jag en gangster/ lowlife. På vardagarna är jag marathonmannen.

2002-02-15
Med brallorna nere

Helgen närmar sig. Det är bra. En sak som inte var lika bra var gårdagens händelser. I ilska för att det var alla hjärtans dag bestämde jag mig för att gå på boxträning. Bara för att glömma att jag för tillfället var ensam, kall och hungrig. Jag tänkte även att folk som går och tränar på alla hjärtans dag måste vara i samma klubb som jag, singelklubben.

Jag packade mina grejer, jag till och med rakade mig och slängde lite gele i håret. Mitt humör hoppade upp en nivå och jag gick till gymmet.

Jag pratade med receptionisterna, trevliga männsikor allihop. Jag tog en biljett max 30 personer. Jag gick in i omklädningsrummet för att byta om, drog av mig brallorna, tog fram t-shirt, skor, strumpor och... Nej, inga byxor. Jag glömde byxorna hemma.

Gav tillbaka biljetten till receptionisten, lite skamsen.
Jag tog det hela som Guds sätt att säga: köp ett sexpack istället.

2002-03-27
Så jag mördade dammsugaren

Jag gillar inte att städa sådär jättemycket. Faktum är att jag inte gillar något som påminner om hushållsarbete. Men idag var jag tvungen att städa för min lägenhet liknade hemmet för en djupt gången crackberoende.

Jag började arbete med dammsugaren. Dammet rörde sig knappt även om jag attackerade det ganska aggresivt. Bla bla bla. Jag ska inte göra det här längre än vad det borde vara.

Dammsugaren sög dåligt.

Jag ringde mamma.

- Ska jag byta dammpåse?
- Ja, byt dammpåse, sa hon.

Jag är så opraktiskt att jag inte kunde byta dammpåse.

- Hur i h****ete ska jag byta den j****la påsen.
- Prata inte sådär. Titta på knapparna.

Jag bytte påse.

Ingen förändring. Dammsugaren luktade lite annorlunda sedan dog den, luktandes som bränt gummi.
Slutsats? Städa oftare. En dag är det försent för allt.

2002-03-31
Jesus skulle vara glad för en elräkning

Det smärtar att betala räkningar. Herregud vad snabbt lönen försvinner upp i den korporativa/statliga byråkratin.
Det är en smutsig kapitalistisk värld vi lever i.

En bra sak är att min lön var några tusen bättre den här månaden. Det ger lite skydd mot räkningarna de kastar mot mig.

Hmmm, vilka fler visdomens ord kan jag dela med mig av idag, i själva verket samma dag som Jesus själv hängde på korset för alla dessa år sedan. Man borde vara glad över att bara betala räkningar istället för att hänga på ett kors med spik genom händerna.

Påsk då?

Är påskägg aktuellt över hela världen?

Jag tror jag ska köpa några påskägg åt systerdöttrarna och kanske får hundarna något litet att tugga på också. Något äckligt. Hundar gillar äckliga saker, systerdöttrarna gör det inte.

Jag kan inte köpa godis åt dem, på grund av att jag är en ansvarsfull morbror som värderar utbildning, hälsa och regelbunden motion framför en klubba.

Kanske skulle jag köpa ett paket chokladcigaretter åt dem?
Det enda den äldsta systerdottern vill ha är Windows 2000 och att hennes dator fungerar igen.

De börjar bli så gamla. Snart ber de väl mig gå till Systemet åt dem.

2002-04-01
Jag gillar färgen blå

Jag är en motvillig träningstyp. Jag måste motviera mig själv bara för att kunna packa väskan. Idag var motivationen mycket öl, snacks och god mat hela helgen. Men trots det var jag tvungen att ta tag i nacken för att komma dit.

Men jag kom dit.

Annars var dagen ganska bra. Våren är nära. Man kan till och med säga att den är här. Tecknen finns överallt.. Alkoholistbefolkningen har vuxit med cirka 300 procent. De kan sitta utomhus utan att frysa ihjäl. Jag är glad för deras skull.

Restaurangerna ställer ut stoar och bord så att vi med hälsosamma dryckesvanor också kan sitta utomhus.
Harley Davidsson och andra motorcyklar kryssar omkring på gatorna. Jag är pojke. Jag gillar saker som mullrar och låter högt. Jag gillar även färgen blå.

Allt detta säger mig att våren är i luften.

F***n, kom just på att det är jobb imorrn.

Hej då lyckliga dagar.

April lurar mig.

Man måste passa sig en dag som denna. Jag såg några aprilskämt i tidningarna. Jag kände mig rätt smart som kom på dem.

Sedan ringde mamma.

- Hästarna i Valla har rymt!
- Varför det, sa jag. Förskräckligt!
- Vad tror du?
- Vet inte.
- Någon släppte ut de såklart.
- Det finns ingen gräns för människors ondska.
- Nej, sa mamma.

Sedan började hon skratta.

- Haha, april, april
- Det där är inget riktigt aprilskämt. Ett riktigt skämt ska vara i närheten av otänkbart. Det där med Valla är högst tänkbart.
- Kan du inte ringa din syster och säga att försäkringsbolagen kollar så att alla bilar har larm? Jag börjar bara skratta.
- Nej, sa jag. Hon är för lättlurad. Hon trodde Hitler var en känd författare när vi spelade Trivial Pursuit.

Nog om det.

Idag är en vacker dag. Man borde inte stanna inne. Kanske skulle jag ta en promenad, gå till gymmet eller gå till kaféet med en bok?

Ohhhh, beslut, beslut.

2002-05-06
Sovjetunionen hade liberalare gränspolitik

Jag är i de oinspirerades land. Något måste hända riktigt snart, annars kanske jag nöjer mig med att arbeta.
Jag tror inte jag kommer skriva något på ett tag. De oinpirerades land släpper inte ut folk så lätt. Sovjetunionen hade liberalare gränspolitik.

Men jag kan komma tillbaka på rätt kurs snart. Det är det otäcka med mig. Man vet aldrig vad jag ska ta mig till. Jag är helt oförutsägbar. Till och med jag skrämmer mig ibland.

2002-05-08
Förstå mig fel

Jag gillade aldrig isolering ändå.

När jag gick hem från gymmet igår kollade jag på flickor, som vanligt. Jag har en liten lek där jag försöker få ögonkonakt med de och se vem som först tittar bort. Det är dumt och folk tror mest troligt att jag är en galning, vilket är precis vad jag är.

Så...

Jag kollade på en söt tjej som gick emot mig eller åtminstone i motsatt riktining. Jag körde kollagrejen. Helt plötsligt log hon och sa:

- Hej!

Det var ett ganska vanligt Hej, precis som att vi träffats förr.

- Hhhhheej, stammade jag.

Det gjorde mig såklart på gott humör för ett tag. Jag gillar när okända personer hälsar på mig på gatan. Men jag kände igen henne... Det fick mig att tänka, vilket är en bra sak att göra ibland. Jag tänkte hmmmmm. Skrattade hon och sa hej på grund av någon olycklig episod på krogen? Sa hon hej för att jag stirrade ögonen ur mig? Eller såg jag helt enkelt oemotståndlig ut?

Det var inget av ovanstående dock. Det var det trevliga kassabiträdet.

Jag borde köpa mjölk oftare där, och mindre öl. Jag vill inte att folk ska få fel intryck av mig, eller jag vill inte att de ska få rätt intryck av mig.

2002-06-18
Fest för alkoholen

Middagen smakade bra och även vinet. Två flaskor per person gott. Sofie drack inget vin. Hon drack det där hembryggda... Hembränt ja! Illegalt i de flesta länder.
Senare gick vi ut och dansade. John Travolta skulle kanske inte vara stolt över oss men han skulle märka oss.

Peter fick sällskap av en full kvinna.

Jag förklarade situationen för honom.

"Folk som båda är lika långt från att vara nyktra dras till varandra. De ser varandra från varsitt håll av rummet. Nyktra damer vill inte kolla åt ditt håll, ens med solglasögon, men för drinkarna är du det närmaste Cassanova som är möjligt."

Verkar troligt.

Hettan håller sig fast vid det här förbannade landet. Det måste ha något med ozonlagret att göra. Inget annat kan producera en sådan ökenlik stadsmiljö.

Normalt skulle jag inte bry mig, men jag använder upp mitt förråd av t-shirtar farligt snabbt för du svettas cirka sex liter per dag och jag gillar verkligen inte att tvätta.

Midsommar närmar sig, en annan hednisk högid där du dricker snaps, äter äcklig fisk och tar en snaps till. Allt sköljs ner med några öl.

Midsommar ska vara en fest för solen men jag gissar att det mer är en fest för alkoholen.

Där hände det igen - jag pratandes om alkohol. Jag är ingen bra förebild för yngre läsare som kommer förbi. En vacker dag kanske jag till och med uppmuntrar till att börja röka hasch. Men den dagen är inte idag.

Från: www.ettanolla.com/wannabe


Om författaren

Författare:
Andreas Soneryd

Om artikeln

Publicerad: 09 jan 2003 16:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: