sourze.se

Turisters vara eller icke vara

Turister är väl bra. men inte här.

Jag tänkte skriva något elakt om turister idag, men efter att två stockholmare hjälpte mig när jag hamnade i diket tidigare idag, tar mitt samvete emot. Även fast det var en annan turist som orsakade att jag fastnade i snön från början.

Äh vad fan, vem försöker jag lura? Jag avskyr turister, och dom ska ha spö. Speciellt dom från Stockholm, dom är hemskast. När man bor här uppe, så nära fjällen som jag gör, då är det omöjligt att inte träffa på dessa dryga satar när det är skidsäsong. Som om dom ägde hela världen stegar dom omkring i sina dyra skidkläder, kör runt i sina dyra bilar, glänser med sina designerbrillor, och skrattar åt vår dialekt. Kan man göra annat än att jävlas med dom så fort man får tillfälle?

Min personliga favorit är att köra så sakta det bara går där dom stackars stressade storstadsmänniskorna inte kan köra om, eftersom jag vet hur frustrerade dom blir. Det märks nämligen ganska väl när dom sen efter mycket om och men äntligen får köra om, och dom blänger, viftar, gestikulerar och hotar mig med skarpladdade vapen. En snubbe slängde ut en spikmatta framför min bil en gång, men det kanske var en olycka.

I alla fall, jag skjutsade upp min lillebror och min kusin från Täby, I might add till Bydalen idag, eftersom dom tänkte åka lite snowboard. På hemvägen åkte jag isvägen över sjön duh! och när man svänger upp på stranden så blir det ganska omgående en nittiograderskurva. En väldigt smal sådan. Det innebär att man måste hålla ut från båda håll när man kommer dit, och eftersom jag är en så fruktansvärt duktig människa på alla sätt, så gjorde jag precis just det. Problemet var bara att pundhuvet som mötte mig precis i kurvan inte följde mitt exempel, vilket ledde till att jag var tvungen att kana i diket för att undvika en massiv frontalkrock. Den gubben, gissa var han kom ifrån förresten, möttes av en massivt arg Anna som skällde lite lagom sådär. Och då är vi framme vid de där undantagen som bekräftar regeln. Dom som knuffade upp min gamla Saab ur snön var nämligen turister. Från Stockholm. Fattar ni hur surt det var för mig att inse det? Nu blev jag ju tvungen att le och vinka, samt tacka dom för hjälpen.

Nåja, jag vidhåller att turister är hemska varelser, i alla fall dom som kommer från 08-området. Fast vi norrlänningar är väldigt tacksamma för de ohyggliga summor pengar dom plöjer ner när dom är här. Men det förståss, vi ger dom ju vår vattenkraft, så det vore väl korkat av dom att inte betala oss tillbaka under turistsäsongen åtminstone.

Och nej, vi norrlänningar är inte turister när vi besöker Stockholm, vi håller bara koll på nollåttorna så vi inte blir likadana. Så det så.


Om författaren

Författare:
Anna Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 06 jan 2003 15:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: