sourze.se

Lucka 22, FY, olydig!

Tomten maaste vara helsvensk!

Jag klickar paa lucka nummer tjugotvaa och upp hoppar en tomte som visar "naughty finger". Ja alltså inte det fula fingret i luften utan det man anvaender foer olydiga barn som gjort naagot dom inte ska. Han saejer:

"Fy på dig! Du försöker öppna luckan i förväg. Det går förstås inte. Ha tålamod och du kommer belönas med nåt kul när tiden är inne.

Sourzetomten"

Oj!
Hoppsan!
Men snaella tomten aer inte du till foer alla "barn" jorden runt? Dag nummer tjugotvaa har redan boerjat! Solen skiner paa Nya Zealand och klockan är noll-sju-noll-noll paa Nya Zealand! Jag har vaknat naer solen gaatt upp oever Mount Te Aroha och snirklat sej in igenom min persienn i sovrummet.
Jag har smygit upp tyst foer att inte vaecka min man som sover och snarkar hoegljutt.

Jag kryper ut ur hans famn foersiktigt foersiktigt och hyssjar aat hunden som blir glad naer jag vaknar. Jag tar paa mej ett linne och ett par jeans och gaar barfota ut i morgonen. Solen har inte orkat hela vaegen oever berget och det aer dagg i graeset. Faaglarna kvittrar hysteriskt i traedgåaarden. Hunden studsar lycklig fram och tillbaka paa traedgaardsgangen framfoer mej, han springer fram och tillbaka och goer ystra hopp i luften som en bockande knixande haest paa rodeo.

Han aer ett ganska nytt tillskott pa min lilla farm. Det aer en vit schaefer eller alsatian som det engelskspraakiga folket saejer, otillaaten faerg foer en schaefer men en del schaefrar foeds vita daa det aer en recessiv faerg som kommer ibland. Dom flesta avlivas och det tystas ner foer det aer inte ok att faa en vit schaefer. Det haer aer en glad och lycklig sprallig men lydnadstraenad hund som gjort ett misstag och inte fick bo kvar daer han bodde saa nu bor han med mej.

Vi stannar upp och tar naagra jordgubbar som vi mumsar i oss paa vaeg ner till brevlaadan. Tillbaka inne igen saa vill jag titta i lucka 22 i sourze kalender daa jag tror mej veta vem som aer upphovskvinna till den luckan. Men jag slaeps inte in, inte aennu, faar vaenta tills klockan aer 12 mitt pa dagen haer foer daa aer klockan midnatt i Sverige och den 22 december startar daer. Jag ska nu koka lite kaffe och bjuda min man paa en morgonfika i saengen.

ps. varfoer finns inte kategorin jul naer man skriver paa sourze, just i december maanad?


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 22 dec 2002 11:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: