sourze.se

Delete med respekt

Andakt i en databas.

Jag säjer ett tyst farväl inom mej till namn jag aldrig tidigare sett och aldrig tidigare vare sej läst eller skrivit.

Jag trycker DELETE och anger orsak till att personen deletas, jag gör det med en respekt gentemot personen.
Jag känner något slags andaktsfullhet.

Mitt jobb, jag sitter och byter ägare på fastigheter och tomter i en stor databas.

Jag får försäljningsmeddelanden och andra meddelanden ifrån advokater och myndigheter. Se fastigheten 14237/23456 transferera ägarskapet från Martha Louise Smith och John Frank David Smith till att tillhöra endast Martha Louise Smith, se notering om dödsdatum.

Jag raderar ut mannens namn i registret och känner något slags andaktsfull respekt. Jag är noga med att stava namnet på den kvarvarande personen rätt då det jag gör ligger som grund i fastighetsskatts utskick och det kan vara påfrestande för de kvarvarande om det inte är gjort rätt och det kommer ett felaktigt utskick.

Faan så deprimerande, vi bygger upp ett liv med tvåsamhet och familjer, vi får kanske barn, vi kanske "bara" har varandra. Sen en dag så dör den ena och den andra är kvar alldeles ensam.

Jag får panik inför tanken att en dag så vaknar jag ensam i min säng och äter mina måltider ensam. När jag är vaken och min man snarkar tätt intill mej i sängen så är jag så tacksam över att jag har även i dag.

Ta varje dag och njut av den, tyck om varandra, prata med varandra, pilla på varandra, för rätt som det är så sitter man där och någon tar bort ens partners namn ur ett dataregister, hoppas att det kommer tillbaka rättstavat och snyggt, av respekt.

Många par utan barn har oftast "bara" varandra och man kanske inte odlar vänner då man inte känner det behovet.
Jag ser mej själv den dag min man, som är äldre än jag är, dör. Vi har pratat om det, vet att det även kan vara jag som dör först. Sannolikheten är att han dör före mej och jag sitter här, vad gör jag? Flyttar tilbaka till ett Sverige jag inte känner igen? Eller stannar jag här utan släkt utan vänner?

Redan nu efter bara lite mera än ett år utanför Sverige så inser jag at jag skule känna mej vilse i Sverige, har hört att posten inte längre skickar post utan att man bara kan betala sina räkningar där.

Jag tar bort nästa namn och nästa namn ur databasen, varje gång lika andaktsfullt.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 11 dec 2002 14:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: