sourze.se

Bishops ring

Sexig påträngande provokativ teater.

Jag är inbjuden att gå på en teaterföreställning.
Bishops ring. Jag har inte hört talas om föreställningen och vet ingenting alls om den. Jag surfar för att hitta info och hittar inget alls mer än var föreställningen är.
Det är min arbetsplats som ska gå dit som en decembermiddag för anställda med partners.

Jag får veta att det är en aktiv teater med artister som minglar bland publiken och man äter inne i teatern.
Alla på min arbetsplats uppmanas att klä ut sej till änglar, djävlar, skolflickor i skoluniform med lite vågade detaljer eller något religiöst. De som besöker teatern är ibland uppklädda, ibland inte, vi ska göra det här som et jippo på våran arbetsplats och därför ska vi klä ut oss.
Det ska vara en vågad lättsam föreställning för de som inte har något emot att skoja om kyrkan och sex.

Jag vet inte hur avancerat utklädd jag ska vara då jag är nyanställd utan tar en gyllene medelväg. Jag har kort-kort och avancerad krigsmålning som en prostituerad och inköpt diadem med röda djävulshorn som har inbyggt lyse. Dom flesta av mina kollegor har gått in stenhårt för att klä ut sej. En äldre man har klänning och stråhatt, långa dinglande flätor och DD kupor med fyllning, han har dock ej rakat benen. Min chef som jag aldrig tidigare träffat då han är baserad i Australien har den bästa utstyrseln av allihopa.

Vi ska träffas allihopa på parkeringen utanför och då det är sommar här så ska vi dricka vin och ha lite enklare tilltugg innan vi går in på teatern/restaurangen. Min chef kommer i en brun frottébadrock som han tagit på sej så öppningen är på hans rygg. Han har tofflor och orakade väldigt ludna ben. Badrockens bruna färg får det att se ut som om han är klädd i munk kåpa. När han vänder sej om så gläntar han på badrocken och visar sin ändalykt - Det hänger ett plakat över hans rumpa där det står: only for the bishop. För den som vil så lyfter han även på plakatet och visar att han har g-string under plakatet !

Vi tågar i samlad tropp till teaterns entré. Utanför står aktörerna och ömsom hotar/välsignar. Det är präster i ståtliga skrudar. Det är nunnor. Det är djävlar och vuxna kvinnor i skoluniform men med raff-set under som dom visar då uniformerna är lite för små. En biskop i ståtlig skrud frågar om jag vill bli välsignad eller ha hans pengar, jag frågar om jag kan få bägge, då ger han mej pengarna och ber böner för mej då han kan se at jag tillhör djävulen.
Det är massor av pengar i buntar som han ger mej, sedlar med orden bishop buck på.

Teatern är en gammal bio som fått in matbord och en bar. Nu börjar föreställningen, det är pop på högsta volym och religiösa skämt. I pauserna så serverar aktörerna mat och trakasserar åskådarna. Lättklädda skolflickor sitter i knät på männen och män med djävulshorn går runt och ger kvinnorna kommenterar. En man iförd hundkoppel och kortbyxor vil tränga sej in emot mej och han vill känna om mina horn är riktiga, han säjer att han har ETT hårt horn som jag kan få känna på. Han sträcker ut sin tunga och slickar utmanande framför mitt ansikte. Jag är inte den som blir generad utan ger tillbaka och då flinar han bara.

Vi får kallskuret och många olika grönsaker på i förväg ordnade tallrikar. Damer i lättklätt blandar sej med gamla servitörer och servitriser, med gamla menar jag män och kvinnor i 70-80 års åldern. Dom är alla otrevliga och skriker åt sina gäster och slänger ut tallrikarna på bordet.
En gråhårig dam i 70-årsåldern serverar mitt bord, hon läspar och låtsas peta näsan och snyter sej i förklädet upprepade gånger.

Gå och se bishops ring!
Det är bara ett aber, det är i Hamilton på Nya Zeeland. Husrum finns hemma hos mej.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 08 dec 2002 13:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: