sourze.se

Varudeklarera sex till salu

Kvinnans vagina kan idag köpas som grisen i säcken.

En vara man betalat också minderåriga som är slit och släng och efter användningen inte behöver fundera varken på sophantering eller hur det blir med eventuell recycling.

I all annan handel är etiken en viktig varudeklaration, hur den framställs - ingen barnarbetskraft eller djurförsök, innehållsdeklaration huruvida den innehåller allergi eller annat framkallande medel.

Den prostituerade kvinnan, vem garanterar att hon är undersökt och deklarerad vid försäljning?

Jag kan i andanom höra ett ljud i ankdammen som antingen storknar av förtrytelse eller stiger till en kakafoni av indignation över att jämföra kvinnans anatomi med en gris. Eller vad det kan tänkas snattras över.

I alla fall. Enligt undersökningar gjorda av polisen i Finland, där debatten går het om ev förbud mot sexköp, antar förhållandena är ungefär desamma i Sverige har en prostituerad kvinna i medeltal 6-8 kunder/dygn. Hur ser hennes vagina ut efter det? Sköra slemhinnor som det är frågan om. Det kan man som kvinna lätt föreställa sig, ett ömt, svullet helvete. Förutom alla andra risker, könssjukdomar och HIV.

Eftersom inte männen kan hantera handeln skulle jag önska att kvinnorna själva tog hand om sina utsatta medsystrar i stället för att beskärma sig. Varje prostituerad är någons dotter. Kopplarna är män, köparna är män, män hela vägen som struntar i de medicinska och psykiska konsekvenser det har för kvinnan de anser sig ha rätt att kräva samlag för en ringa penning av. Hon får bara en tredjedel. Vi ser hur Lilja har det, tycker samhället är för jävligt och gör inget åt det medan de unga flickorna hitlurade från öst fortsätter att komma in över gränserna.

Hur mycket vi än himlar med ögonen eller avsäger oss all befattning kommer det alltid att finnas prostituerade. Så länge handeln är underjordisk och ljusskygg, far flickor och kvinnor illa.

Kvinnans sexualitet är för många män ett mysterium och ett hot. Hon väljer oftast vem hon vill vara med. Många män blir frustrerade, ja rent förbannade. Skönt då att sätta sig vid datorn och surfa efter porr, ta emot flödet av villiga som lovar vadsomhelst utan krav på eventuell förmåga till övrig social kompetens som är naturlig i en normal relation. Det är svårt att hantera sitt eget mörker och lätt att välja den enkla vägen. Men även då ska det finnas valmöjligheter.

En modern, självförsörjande kvinna kan tänka sig köpa sex utan känsloengagemang, exakt som en man. Om det finns estetiskt tilltalande utbud. I stället för att sitta ensam hemma i soffan gå till en tekniskt skicklig man som vet hur man rätt vrider på rattar och trycker på knappar. One-night-standen är ju rena lotteriet och gör ännu mer ensam med alla svikna förhoppnignar. När man i stället vet att varan är garanterat ren och smittfri, när man inte orkar, vill eller kan med något större engagemang.

Jag märker att vi har långt att gå för att kunna se objektivt på vår sexualitet. Vi skulle må bättre om vi tänkte sydeuropeiskt och mindre puritanskt. Långt att gå innan även prostituerade kan tas fram och vinna erkänsla, innan sexualiteten inte ska handla om förtryck och dominans. Det är kanske ingen garanti för att Liljor inte förekommer, men en man som önskar gå till en prostituerad föredrar hoppas jag att betala vad det kostar medveten om att pengarna hamnar rätt och kvinnan inte är insmugglad helt utan garantier och socialt skyddsnät. Det är inte länge sen homosexuella var fy och usch. Det som behövdes var bara en attitydförändring.


Om författaren

Författare:
Solveig Sjöskog

Om artikeln

Publicerad: 20 nov 2002 12:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: