sourze.se

Filma sexakten, annars fängslas du

Storbritannien på väg att införa "Skyldig tills motsatsen bevisats" vid påstådda sexbrott. Enda sättet att komma undan: filma akten.... eller ha gruppsex.

Länk: expressen.se

"Inrikesdepartementet i Storbrittanien har signalerat att det kommer en ny reform. Män som anklagas för date rape kommer att tvingas bevisa att deras sexuella partner verkligen sa ja."

Nog för att jag visste att britterna var konservativa... men att de skulle gå tillbaks till medeltidens häxprocesser var ändå en smärre chock. Och ur jämställdhetssynpunkt är det ju verkligen snyggt i det att endast män drabbas av bevisbördan.

Verkar det absurt? Ja... det beror på att det ÄR absurt. Rättsäkerheten har blivit "hung, drawn and quartered". Kvinnor ges möjligheten att sätta vem som helst i fängelse på bara anklagelsen. Killar får två val: säga nej eller filma akten. Alternativet är att ha gruppsex eller bjuda in fluktare så att man har vittnen. Men eftersom kvinnor nu tydligen skall få sanningsmonopol i sexbrottsmål är nog ändå videokamera säkrast.

Så killar, bara så att ni vet: om ni åker till Storbritannien och tänker ha sex, glöm inte att packa video/webkameran. Hur ska ni annars kunna bevisa att hon sade ja?

Första, största och absolut viktigaste principen i en rättstat: OSKYLDIG tills motsatsen bevisats. Den nation som inte tillämpar det kan inte kallas civiliserad. Det är skandal att myndigheterna i ett västeuropeiskt land ens funderar i dessa banor.

Och svenskarna hänger på. På Expressens snabbfråga har nu över 3500 människor svarat vad de tycker om förslaget. 35 procent tycker att det är bra!

Jag kan bara med sorg och fasa konstatera att det jag har sagt tidigare fortfarande gäller: vett och sans har totalt försvunnit i denna urspårade debatt.

Lika bra att bli exhibitionist på en gång. Enda trösten är väl att jag kommer att få användning av min webkamera som ligger hemma och samlar damm...


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 01 nov 2002 14:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: