sourze.se

Mat borde vara gratis!

Vad är väl lite klafs i trosan mot att svälta?

Kajsa Kallio skriver att mensskydd borde vara gratis för att kvinnor har mens och det kostar massa pengar och företag tjänar pengar på mensskydd. När hon säger "gratis" antar jag att hon menar att det ska bekostas via skattemedel och inte betalas av de som använder produkten. Annars kan hon ju alltid gå ut i skogen och plocka lite vitmossa och lägga i trosorna. Det suger! Gäller både mossan och kravet.

Lena Vikberg kontrar med att då bör även rakhyvlar bekostas av samhället för killar måste minsann raka sig och det kostar en helvetes massa pengar. Där är också mossa alternativet den sorten som Usama har i ansiktet även kallad svartgrå mossa.

Jag säger bara typ va; - "Hallå tjejer! Ni har ju missat hela grejjen." Jag har ett jättemycket bättre förslag. Mat borde vara gratis!! Alla behöver mat för att överleva faktiskt. Det är ju ett verkligt basbehov. Vad är väl lite klafs i trosan och en tofs i nyllet mot att svälta? eller om det var tvärtom? Nada!

Bara i vår familj tjackar vi mat inklusive vissa onyttigheter som vi kan tänka oss att stå för själva även i fortsättningen för 50 000 kronor om året. Om året! Det kallar jag stålar. Mitt förslag är dessutom mera jämställdare än era för ALLA behöver mat. Har ni tänkt på vad omoraliskt det är att det finns företag som faktiskt tjänar pengar på att vi stackars människor behöver mat för att överleva? Så urkelkapitalistiskt vidrigt av dem. Nej sätt högkostnadsskydd på mat, förbjud alla att tjäna pengar på mat och gör mat "gratis" för alla.

Nästa steg är sovandet som också är ett grundläggande mänskligt behov. Det är ju inte klokt att man ska behöva betala sin egen säng. Man måste ju faktiskt sova - eller hur? Nej, det tycker jag staten ska betala. Jag tar gärna en hästen säng. Sedan när alla bönder, matförädlare, leverantörer och handlare samt säng, kudd och madrasstillverkar samt bind- och rakhyvelstillverkare blivit sant planekonomiska så kanske det kan bli lite svårt att få samhällets pengar att räcka. Men då kan vi trycka nya...

Hej hopp! Med mera krav och mindre tankeverksamhet går det mycket fortare för Sverige!

Mycket fortare åt helvete…


Om författaren

Författare:
Anna Linusson

Om artikeln

Publicerad: 31 okt 2002 12:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: