sourze.se

Inkörsport till tunga droger

Intervju med missbrukare av tunga droger, P.O. Hitt, AD före detta.

"AD, nej det var ett tag sen jag kunde arbeta som det. Nu är det heroinet för hela slanten. Bokstavligen. Och vägen dit har varit en lång resa. Missbruk är som en trappa: man börjar på en nivå och jobbar sig uppåt. Eller neråt snarare.

Nu är det som sagt heroin som gäller, men tidigare var det amfetamin mest. I början mest som en partydrog. Det i sin tur kom sig av att haschet hade blivit vardag - var det helg och fest ville man ha något mer.

Hasch höll jag som sagt på med länge. Innan dess var det vanliga cigaretter, ofta i kombination med öl. Man fattade ju inte hur farligt det var. Pang! Så var man fast. Varje helg. Att jag började gilla öl hänger väl ihop med att jag sedan tidigare missbrukade läsk, sedan barnsben faktiskt. Läsk var så vanligt i min värld att jag knappt tänkte på det som någonting konstigt. Under vissa perioder kunde jag dricka läsk varje dag.

Före läsken var det förstås saft, och innan det mjölk. Ko-mjölk alltså. Men först var nog ändå modersmjölken. Ja, man kan säga att det hela började där. Med amningen.

Bröstmjölken var min inkörsport till de tunga drogernas värld. Så här i efterhand önskar man ju att man aldrig hade börjat. Jag menar, hade jag låtit bli bröstmjölken skulle jag inte sitta i den här skiten med heroin nu. Jag kan inte fatta att det är lagligt att amma.

Och det är väl därför som antalet tunga narkomaner ökar i Sverige. För att amning har blivit så vanligt."


Om författaren

Författare:
Michael Bärlin

Om artikeln

Publicerad: 30 okt 2002 14:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: