sourze.se

Skugge tycker: Rätt åt rikshororna

Expressen hänger i onödan ut tonåringar och gör dem till "rikshoror". Linda Skugge hejar på och menar att det är deras eget fel.

Expressen drog igång "Lunarstormen" där det var meningen att vi alla skulle bli förfärade över att ungdomar uppför sig sexuellt utmanande på internetburna communities. Vissa av deltagarna hängdes ut så att de var lätt igenkännbara. Expressen "unga arga feminist" Linda Skugge stödde detta.

Bekanta till de uthängda har hört av sig till Skugge. Exempel:

"Amen, jag känner faktiskt Tazy, jävligt schysst av Expressen att lämna ut henne så där, nu är hon rikshora, hur känns det?"

Länk: expressen.se

Tror ni att Skugge nu ber om ursäkt? Tror ni att hon erkänner att "Okej, det var ju satans klumpigt av oss."? Tror ni att hon medger att "Vi kunde gjort på annat sätt än att hänga ut lätt igenkännbara människor för hela landet att se?". Tror ni att Skugge över huvudtaget på minsta sätt säger att det var fel att hänga ut tonåringar som "rikshoror" i hela landet?

Icke. Istället går hon i försvar och tycker att det var BRA att så skedde. Hon skriver:

"Det är klart att det är bättre att de här tjejerna hängs ut i Expressen så att de kan stoppas!"

Hon avslutar med: "Jag tycker att unga tjejer ska klä på sig varma bekväma kläder i storlekar större än dockkläder och ta det lugnt och äta en stor portion paj. Och tänka på andra saker än att porra sig, kanske träna, spela musik eller hänga med kompisar."

Så alla unga tjejer, se till att ni klär på er i heltäckande kläder och akta er noga för att "porra" er, för annars kommer talib... fel, Linda Skugge och hänger ut er i Expressen för hela landet att se och menar att det är för ert eget bästa och att det är ERT fel att så sker. Alternativt tycker hon att det är MTV:s fel med sina fruktansvärda hypnos-strålar som förvandlar er till hjärndöda zombies utan förmåga att tänka själva.

---

Precis som med så mången annan debatt som har att göra med sex är anti-sex falangen mer intresserad av att ha rätt och att pusha fram sina egna åsikter än att bry som om de som drabbas. En gång i tiden var det nog så att man verkligen brydde sig om människorna. Men den tiden är sedan länge förbi. Nu är det viktigare att vinna debatten. Exempel på detta: Sexköpslagen, våldtäktslagen och nu senaste Lunarstormen. Hur långt är debattörerna beredda att gå? Hur många unga tjejer är de beredda att krossa bara för att få plocka poäng i debatterna? Hur länge tänker de fortsätta innan de fattar att människoliv är betydligt viktigare är att slippa erkänna att man kanske hade fel?


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 27 okt 2002 12:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: