sourze.se

Uppsala, den eviga ungdomens stad

Uppsala, Uppsala...

Uppsala. Vad kännetecknar "den eviga ungdomens stad"? Ja se, frågan innehöll ju själva svaret. Ungdomen. Studenterna. Livsglädjen, sången, dansen, skrattet, vänskapen ja allt det där som hör studentens bekymmersfria tillvaro till. Men Uppsala är så mycket mer än sina studenter. Uppsala är Livets Ord och sund småborgerlig konservatism. Uppsala är också sina araber och kurder som vi tar emot och utnyttjar. Uppsala är sin fina natur: Luthagsesplanaden, Fyrisån, Kajorna. Sitt myllrande folkliv, stulna cyklar, knivslagsmål på Stora Torget. Underbart klimat. Ja denna uppländska metropol har en mängd förträffligheter. Hurra för Uppsala.


Om författaren

Författare:
David Olsson

Om artikeln

Publicerad: 24 okt 2002 10:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: