sourze.se

Sunda förhandlingar är a och o

Den första snön har fallit, i det småländska höglandet.

Jag sitter på tåget, är på väg till Jönköping.

Ska på den fjärde anställningsintervjun, på kort tid.
Nu börjar det äntligen att släppa: allt för länge kom dagligen vänliga brev, ner i min brevlåda, som tyvärr –nästan alltid - innehöll avslutningsfrasen "vi tackar för ditt intresse, tjänsten är tillsatt en annan sökande".

Den senaste tiden har jag blivit kallad till fler och fler anställningsintervjuer, samtidigt som jag blivit säkrare på att svara på intervjuarens frågor. Jag har blivit van att tala och göra PR för mig själv nu, på ett sunt sätt.

Just nu känns det som om jag har en bra kontroll över kunden arbetsgivaren, då vi förhandlar. Vilket i sin tur gör det hela till en samarbetsinriktad förhandling, jag är också beredd som arbetstagare, att dra mitt strå till stacken. Till skillnad mot den, vi så ofta möter i media då arbetsmarknadens parter Svenskt Näringsliv och LO förhandlar, konkurrensinriktade förhandling. Den går, till stor del, ut på "den enes bröd – den andres död".


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 23 okt 2002 09:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: