sourze.se

Tufft att vara ball

Statusjägare, ögontjänare, billion dollar babies och wannabes. Alla har samma mål.

Vad får oss att skryta, snacka skit om varandra och ljuga om vad vi upplevt? Vad får oss att vara de vi är? Varför bygger vi illusioner om oss själva?

Jo, vi är osäkra. Osäkra på oss själva och vad andra tycker eller kommer att om oss. Därför klär vi oss på ett visst sätt för att tillhöra en grupp, en gemensam ståndpunkt. Därför gör vi vissa saker, har olika vokabulär och olika sätt. Vi har skapat oss själva en identitet som en mur för att skydda den lilla svaga från den stora grymma världen utanför.

Att skryta och snacka skit om andra är ett klart tecken på brist på inre frid. En fridfull/lycklig människa varken hatar eller avskyr, har förståelse och överseende.

Den skapade identiteten ger styrka eftersom man gömmer sig bakom andras fördomar mot stilen. Kläderna gör mannen, så att säga.

Det handlar om att vara ball inför andra. Jävligt ball. Det är en jakt på att bli accepterad och få självbekräftelse. Stilarna skapar motsättningar pga de förutfattade meningar som de bär på, de i stilen inbakade sysslorna, attributen, åsikterna och inställningarna.

Det är viktigt att vara ball, smart och erfaren. Annars får man ingen respekt av de andra. Och respekt är viktigt annars kanske folk börjar snacka skit om en och då sjunker ens status. Hemska tanke. Till slut kanske man bir mobbad. Och det vill man inte vara.

Låt oss bara inse att det är viktigt att vara tuff.
Och det är jävligt tufft att vara ball.


Om författaren

Författare:
Idioten Puckosson

Om artikeln

Publicerad: 17 okt 2002 15:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: