sourze.se
Artikelbild

Jalla jalla Jordanien!

Syrien sög fett. En stor soptipp. Jatteäckligt faktiskt.

Tänkte windsurfa i Medelhavet, men kunde inte utsätta reskamraten för att vänta bland soporna och flugorna vi var på många ställen, inte bara ett. Inte ens en kort stund. Sen hade jag visserligen inte heller klarat av den starka vinden, så det var schysst att kunna skylla på soporna och samtidigt samla pluspoäng. Vi tog dock ett snabbt dopp.

Emellertid snälla människor i Syrien, alla ville säga "Welcome". En del kunde till och med säga "Welcome to Syria", men sedan var det stopp. Gott te, och mycket billig diesel, cirka 1,20 SEK/liter. Tyvärr någon slags "dieselskatt" vid gränsen på drygt 1 000 kronor, så det väger väl i och för sig upp för den billiga dielseln. Summa summarum; "-".

Libanon kom vi inte in i av någon anledning, blev stoppade vid gränsen. Något med att dieselbilar var förbjudna!? Samtidigt så rullade lastbilarna och bussarna förbi oss, med tjock svart rök ur avgasrören.

Nu är vi i Jordanien. Supercoolt, verkligen supercoolt. Öken och röda berg, varvat med kameler och ett och ett annat underverk.

Hörde att ni har 8 grader och regn i Stockholm. Vid Döda havet var det minsann inte 8 grader och regn. Snarare 50 grader har ingen aning, men det var jävligt varmt och rätt så molnfritt. Döda havet var en otrolig upplevelse, och JA, det är sant, MAN FLYTER! Salthalten ligger på otroliga 30 procent och ännu mer. Snacka om att viilja ta en dusch efteråt.

Efter Döda havet en fantastisk bilfärd genom beduinland ner till Röda havet. Kom dit idag. Här ska vi dyka och slappa lite för första gången hittills. Tänkte tjuvfiska lite i Röda havet också. Lär funka bra att wobbla efter kajaken...

Sedan skall vi iväg och klättra i Wadi Rum, ett känt klättermecka mitt i öknen. Lär vara skön temperatur...

Fortfarande inga problem med poliserna. Däremot med sanden. Körde fast för första gången i morse. Militären ! fick komma och dra oss loss. Fick lite coola bilder, fast inte de vi tänkt oss från början :

Vi har förresten börjat sova PÅ bilen. Kanon under myggnätet.

Kram från Jordanien // DAN & ANTE

Det här är ett bidrag till "Jorden runt: recensera ett land/en stad" på kategorin Resor.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 17 okt 2002 17:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: