sourze.se

Det liberalistiska paradiset

Prisa liberalismen, tjoar hela världens mainstream-rövslickarregeringar. Visst. Just tell me where to sign.

Jag diskuterade liberalism med en kompis förut. Han menade att det liberalistiska samhället var en smältdegel där alla fick leva som de ville. Skapa sina egna små samhällen. Upprätta sin egna communities, typ som på internet. Vilken ren idioti.

Vad tror liberalisterna skulle hända med dem vars ideologi skiljer sig från liberalisternas i ett sådant samhälle? Om liberalisterna skulle förespråka sådant öppet skulle allt bli kaos och rasa samman.

Anarkisterna skulle agera laglöst. Utsugarna skulle utsuga hejdlöst. Total anarki, fast med förtryck och våld och terror...

Stenkastarna skulle kasta sten på allt de inte gillade, autonom vänster skulle bli autonom fascism om det inte redan är det. Bara för att nämna lite av det som skulle inträffa.

Tyvärr, man kan inte låta alla få som de vill. I alla fall inte om de står på motsatta sidan av det poltiska strecket. Att ge AFA mer frihet, samtidigt som man ger AFA:s fiender mer frihet leder bara till ännu mer bråk. Eftersom jag är pacifist vill jag inte ha mer bråk, så enkelt är det.

Detta är ett bestående problem inom politiken. De fattiga kan inte ha det bra om de rika är nöjda. De rika kan inte ha det bra om de fattiga är nöjda, det vill säga då de inte är fattiga längre. Det finns en begränsad andel pengar, om de fattiga blir nöjda, det vill säga får pengar och rättigheter. Måste någon förlora på det, de rika. Någon måste ge dom pengar och rättigheter, det går inte bara att trolla fram.

Ger man förtryckta mer frihet kommer de att kräva mer, och mer, och mer, ända tills det inte går att få mer. Alltså, sätter man ett vapen i handen på en slav, samtidigt som man ger slavskötaren större befogenheter, kommer antingen förhållandena att bli precis som förr, eller så kommer totalt kaos att utbryta.

Välj själv, i liberalismens namn. Visst, valfrihet är fint, men för stor valfrihet innebär risker med vissa grupper. Om de autonoma får välja våldet för att ta makten, kommer de att göra det. Det är ju den enklaste, mest effektiva vägen.


Om författaren

Författare:
Idioten Puckosson

Om artikeln

Publicerad: 16 okt 2002 14:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: