sourze.se
Artikelbild

Snälla, våldta mig inte

Om jag ber snällt, kan du låta bli att våldta mig då?

Klockan är 23.50, om fem minuter slutar jag jobba. Då ska jag ta mig hem själv, mitt i natten. Jag kan knappast beskriva den skräck som rusar genom min kropp när jag möter någon på en mörk gata. Vad ska jag göra? Skrika riktigt, riktigt högt? Jag går där och håller ett krampaktigt tag om mina nycklar som spretar mellan fingrarna. För om någon överfaller mig bakifrån så kan jag ju försöka göra ett av mina matrixhopp, snurra runt och trycka in en nyckel i killens öga. Eller nåt.

- Hej mamma, jag har blivit våldtagen...

Ska en kvinna behöva säga de orden? Ja, tydligen. Är det någon gång på nyheterna som man inte hör om någon kvinna som blivit våldtagen eller misshandlad av en eller flera män? Nu handlar det till och med om barn. Barn som våldtar barn.

När jag var tolv år var jag lite konfunderad över var man egentligen gjorde när man var tillsammans. Eller vad det var som gjorde skillnaden liksom. Nyligen hörde jag att min kusin hade förlorat oskulden, hon var ju i och för sig tolv år och säkert åtta månader. Hon hade dragit en lögn och sagt att hon var 16.

När jag var tolv ingick jag i en pakt med min bästis om att vi aldrig skulle intressera oss för killar och bara vara de vi är. När min kusin var tolv låg hon och knullade med någon kille på en camping.

Oh sex ska vi prata om, sex är bra. Mer öppna om sex. Visst, det är jättespännande med sex men borde vi inte tänka på att vi är förebilder? Du och jag, yngre människor ser upp till oss, du kanske är någons mamma eller kompis som tittar på dig med tindrande ögon och gör precis som du gör. Sex kanske borde återgå till att vara lite mer intimt igen istället för att tjejer med djupa urringningar på TV visar bästa ställningen med barbiedockor inte allt för sent på kvällen. Kan barbiedockan så kan jag kanske?

Vad händer med nån, som börjar våldta när han är 14, när han kommer upp i trettioårsåldern och hans fru inte vill ha sex? Han har ju RÄTT till sex, det vet han redan. Ingen liten jävla subba ska bestämma om han ska få ha sex. Det är ju så lätt, han vet precis hur han ska göra för att få det.

Så där går jag med mina nycklar i ett krampaktigt tag och jag vet att långt ifrån alla killar våldtar och att de som gör det antagligen är sjuka. Men det hjälper inte mej när jag inte kan skrika och nycklarna slagits ur min hand.

Så snälla våldtäktsman, våldta mig inte.


Om författaren

Författare:
Lise Lindgren

Om artikeln

Publicerad: 14 okt 2002 11:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: