sourze.se
Artikelbild

Min kille är inte min längre

Han är en mycket yngre tjejs mjukiskille.

Inte vara för angelägen. Vara lagom, tillräckligt intresserad, visa lagom intresse. Säg de rätta orden. Tänk inte på hur du ska säga de rätta orden. Säg dem som de kommer. De kan låta oövertänkta, lite obetänksamma men det är inte värt att börja ångra sig för hur du än skulle ha sagt ångrar du. Mest för att något inte hann bli sagt.

Sydde in hans t-skjortor så att de skulle vara sådär lagom slimmade kring hans kropp. Tvättade hans kläder och lade dem i plastpåsen, rena nystrukna.

Väntade. Skulle han hinna till studieorten innan det blev skymning och älgfara? Naturligtvis far han i sista minuten i mörkret. Stannar hos flickvännen den nya så länge det bara går. Han har ju hela natten på sig, skolan börjar ju först 8 i morron. Men i alla fall. Hinner han hämta kläderna? Glömmer väl dem eller struntar i dem för att komma iväg i någorlunda tid.

Sitter i köket och väntar. Sitter och stickar och funderar. Just denna oro känner jag gemensam med alla mödrar med söner runt hela jordklotet.

En 23-årig, lång, svidande ung, otroligt snygg jaja, jag vet.. yngling som sprutar friskhet. Han var till Stockholm med sin 18-åriga flickvän i somras, kom hem med innandömet till en liten speldosa och visade den åt mig. Melodin var densamma som den jag sjungit för honom som hans egen gonattvisa. So a sweet lullaby.

Blir man inte rörd då har man väl ett hjärta av sten. Jag smalt och hade fullt sjå att samla ihop mig.

Kom och visade mig sin nyköpta motorcykel, en 600c Honda Nånting. Med ställ i samma färg. För de pengar han sommarjobbat ihop på Åland som biluthyrare, pizzabagare och renovering av lägenheter.

Kan inte hjälpa att jag är glad att han ställt in den för vinterförvaring. En hel vinters andningspaus från DEN i alla fall, får jag.

Jag ska inte ringa för ofta, inte fråga jämt hur studierna går. Om han har tillräckligt med pengar eller mat eller äter ordentligt eller vad det kan vara jag kommer på att fråga bara för att veta hur livet hans är. Vara lagom glad, lagom intresserad och jättenaturlig fastän hjärtat hoppar alltid till av glädje när jag ser pilen mot hans namn på mobilens display.


Om författaren

Författare:
Solveig Sjöskog

Om artikeln

Publicerad: 10 okt 2002 09:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: