sourze.se

Ur led är tiden

Rädslan sprider sig i toppen.

I vår lilla kommun finns ett litet hus - två våningar på höjden - jättelångt - kallas i folkmun för: "Triumfbågen".

Varför? - frågade jag som nyinflyttad - för ett antal år sedan.

Svar: "Här vilar 200 okända varje dag".

Läser i dagens avisa - en utredning pågår om att öka säkerheten för dem som jobbar där. Detta har fullmäktige beslutat. Efter alla tokiga förslag är överfallsrisken stor.

Förslag är framlagt med omfattande kostbara förändringar - utrymmesplan för personalen - alarm - skottsäkra fönsterväggar - låsta dörrar. Det har kommit till min kännedom att beväpnade vakter skall ha ögonen på oss.

Varför nu allt detta - därför att de beslutande - dragit in vattengympan för pensionärerna - sått fröet till en revolution.

Ett av argumenten mot fortsatt gympa var att äldre sliter för mycket på vattnet. Själva skall alla kommunalanställda fortsätta sin friskvård med subventionerade årskort till badet.

De får gärna belägra sig - vi har medel att komma till tals med dem.

Först kommer vi som har rullatorer - bakom oss de som köpt käppar av kommunen - även egna är tillåtna - alla som tar sig fram utan hjälpmedel gör en kringgående rörelse och tar sig in bakvägen. "Teckla" - som vet var frikorten finns öppnar för oss - skriver sedan ut sådana till oss andra. Under tiden som vi ställer villkor - till de av sig själva - inlåsta - fikar vi i deras cafeteria.

Ella 85 ville förföra en av nämndernas ordförande och vi skulle ta bilder - för att sedan öva utpressning. Detta avslogs.

Vi trodde Ella hade mist geisten för en sådan manöver.

När nu alla sitter inlåsta - bak egna byggda försvarsvärn -skulle man kunna begära mycket mera - men vi vet att de hade lovat vad som helst - liksom före valet - utsläppta hade de glömt allt - liksom efter valet.


Om författaren

Författare:
Lennart Ekman

Om artikeln

Publicerad: 09 okt 2002 18:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: