sourze.se

Fascisterna

Den som söker, den finner... Eller inte.

Hur många går inte omkring idag och letar efter en partner? Men om det är så många som letar, hur kommer det då att det är så få som finner? Är det kanske så att man borde bredda sin sökning?

Som sagt, många letar, få finner. Just därför att kriterierna och kraven är kanske en aning för höga. Det skulle iallafall inte förvåna mig om det var så hos killar. Porren den audiovisuella har drivit utseendefixeringen till sin spets, vilket leder till att många av mina killkompisar skulle rådissa tjejer vars utseende jag skulle klassa som helt okej.

Det handlar om stolthet. Man vill inte ha en tjej som en kompis skulle bedöma som ful, det är ju äckligt att vara tillsammans med någon som är ful. Då har man skämt ut sig, man har förlorat sin stolthet, sin heder. Därför siktar alla på de snyggaste, mest eftertraktade och lämnar allt som inte betecknas SKITSNYGGT längst bak.

Kan det då finnas någon koppling mellan detta fenomen och att så få verkligen hittar någon de är nöjd med? Är vi lite väl självgoda när vi sållar? Dömer vi lite för hårt möjligtvis?

Vad är det som gör att vi tror oss finna större lycka med någon bara för att denna ser bättre ut? Av alla de människor jag mött, har jag märkt ett mönster hos de som tror sig vara något. De är dryga och otrevliga, hala och ljuger gärna. Jag vet inte om jag är full av fördomar nu, men ofta finnes detta beteende hos folk som tror eller vet att de är snygga.

Så, varför slita i månader med att ställa sig in hos någon, när oddsen ändå är rätt höga att denna kommer dumpa dig, när du kan ta någon som är bara snäppet under och leva lycklig i alla dina dar. Men det kanske du inte vill?

Utbredd dumhet, det är allt jag vill peka på. Här ligger vi och snyftar över folk vi inte kan få tillsammans med andra som mycket väl skulle kunna vara det/den vi söker.

Och nej, detta rör inte i första hand killar. Bara så ni vet det feministfittor.


Om författaren

Författare:
Idioten Puckosson

Om artikeln

Publicerad: 09 okt 2002 12:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: