sourze.se

Duscha Annika Gustavsson kallt

Lås sedan ut henne i vinter och 16 minusgrader.
Varför? Jo, hon tycker det är en lek. En helt vanlig lek som man kan leka ibland.

Annat som vi kan göra med Annika Gustavsson om vi vill leka med henne är bland annat att knuffa henne i ryggen och sparka på hennes kryckor när hon går med kryckor. Det är också en kul lek. Vi kan även ta och lägga armen om hennes hals och bryta ner henne mot marken, ta och knuffa henne mellan oss ett tag tills hon tappar balansen och slår huvudet i golvet eller skicka lite anonyma mail och uppmana henne att ta sitt liv.

Men vem är då denna människa med det underliga leklynnet? Jo, hon är jurist. Hon försvarar Umeå kommun där en flicka råkat ut just för de saker som jag ovan beskrivit.

Stämningen handlar om huruvida lärarna varit vårdslösa som låtit detta ske eller inte. Gustavsson hävdar att de gjort allt som man ska. I detta tar jag inte ställning.

Men sedan går Annika Gustavsson vidare och påstår att det som hänt flickan "har varit en lek och man har gjort saker som i sig inte varit så anmärkningsvärda".

Det är i sig ett ganska anmärkningsvärt uttalande.

Anmärkningsvärt omdömeslöst.

Därför vet vi nu hur vi ska leka med Annika Gustavsson. Fast vid närmare eftertanke så har jag nog ingen lust att leka med henne. Hon verkar inte vara någon vidare kul lekkamrat. Och jag hoppas att hon själv leker andra lekar med sina barn…


Om författaren

Författare:
Anna Linusson

Om artikeln

Publicerad: 09 okt 2002 12:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: