sourze.se

Mona Sahlin AB

Visste ni att Mona Sahlin, arbetarnas och invandrarnas egen Moder Teresa varit småföretagare? Hon är ju till och med regeringens "expert" i såna frågor.


Av kända skäl lämnade Mona politiken 1995. Företaget bildades 1997 och hade en anställd. På ett år fixade hon upp en omsättning på 1,5 miljoner kronor, vilket är bra för ett nystartat enmansföretag. En normalt funtad företagare skulle försöka hålla nere löner och dylikt de första åren för att återinvestera och växa vidare.
Men så ej vår Mona.

Hon tar ut 1,1 miljoner i lön men hon skänkte väl hälften till Lutherhjälpen, eller vad tror ni? och hennes "externa kostnader" uppgår till cirka 350 000 kronor. Av balansräkningen framgår att hon haft egen bil under denna tid, vilket är extraordinärt i ett nystartat företag.

Kalaset gick alltså back 43 708 kr första året.

Under spektaklets andra år ägnar sig Mona åt annat och omsättningen sjunker till blyga 90 000. Även lönen ligger kvar på cirka 90 000 alltmedan de externa kostnaderna är 1,5 gånger större än omsättningen, 111 000 kronor!!!

Kalaset gick alltså back 145 444 kr andra året.

I februari 1999 konkade Mona Sahlin AB, men det är ju skit samma, för vid det laget satt ju Mona som biträdande näringsminister i regeringen!

Törs knappt tänka på Monas managementstrategi när hon blev sin egen, men det var nog i stil med: "jag tofflar omkring och kallar mig företagare lite och slösar så att det konkar på några år, sen har Göran en anledning och sätta mig i regeringen så kulorna rullar igen".

Kan ni se spektaklet framför er! I morotsfärgat hår, konsumbiträdesfrisyr, halvsjaskiga blåjeans och en skinnpaj slår sig Mona ner i proffstyckarsoffan, lägger huvudet på sne och charmar folkhemmet: "jag har jobbat som småföretagare"...

Detta säger mer än mycket om maktstrategen Mona, men kanske säger det ännu mer om regeringen hon sitter som småföretagarexpert i.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 07 okt 2002 09:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: