sourze.se

Sossarnas hatkampanj fortsätter

Det är bara att konstatera att SSU-kampanjen fortsätter. Utan att ha några ordentliga argument försöker man få miljöpartiet att framstå som maktkåta och beredda att offra sin egen politik.

Kampanjen bedrivs genom välformulerade artiklar på
sourze, falska mail och insändare och hatiska flygblad med min bild, mitt namn och nummer. Det mest tragikomiska i kråksången är att man samtidigt från socialdemokratiskt håll fortfarande säger sig vara tvättäkta demokrater. Är det inte bättre att säga som det är? Att socialdemokratin inte längre är ett parti utan en maktapparat som har jä-ligt svårt att fatta att man inte fick över 50 procent av rösterna och nu inte ens skyr regelrätta trakasserier för att klänga sig kvar ensamma vid maktens köttgrytor?

Jag tänker trots allt bemöta Blombergs artikel. Hon skriver att miljöpartiets väljare inte vill att vi offrar vår politik för att jag och Maria Wetterstrand ska bli ministrar. Nej, då skulle de bli lika förbannade på oss som sossarnas väljare varit när s-regeringar sålt ut vartenda uns av vänsterpolitik för att göra sig bekväma i makten. Men vi tänker inte ge upp vår politik. Tvärtom kräver vi ministerposter just för att kunna genomföra den politik vi gått till val på. Att vi skulle kräva ministerposter för titeln och lönen är ju rent patetiskt att påstå, särskilt om man vet att de flesta miljöpartister idag skänker bort delar av sin riksdagslön för att man tycker att DEN är för hög. Vi tänker alltså inte ge upp vår politik för att göra mig och Wetterstrand till ministrar för övrigt aspirerar jag inte alls på någon ministerpost. Men vi tänker
inte heller ge upp politiken för att låta Persson och gänget sitta kvar.

Det är det som retar Blomberg.

Blomberg skriver vidare att man inte kan släppa in miljöpartiet i regeringen därför att vi är emot EU och företräder en annan säkerhetspolitik än sossarna. Men, det är ju här hela det demokratiska problemet ligger. Eftersom ni socialdemokrater inte fick över 50 procent av rösterna kan ni inte bilda regering själva. Ni måste göra upp med andra partier. Dessa partier tycker givetvis inte som er i alla frågor. Vi lägger oss givetvis inte som platta dörrmattor utanför regeringskansliet. Ni måste kompromissa. Även i regeringen. Dessutom är det ju så att det idag finns socialdemokrater som sitter i regeringen som inte gillar till exempel EU. Dem kastar ni inte ut. Problemet är inte vad vi tycker, även om ni ogillar det, problemet är att vi inte är sossar. För er är regeringen det socialdemokratiska partiets egendom. För oss är det folkets. Där ligger skiljelinjen.

En skiljelinje som gör att jag, just som Blomberg skriver, tycker att minoritetsregeringar i längden är djupt odemokratiska En regering ska ha stöd av en majoritet av folket. Givetvis hjälper det inte att genomföra majoritetsval eller höja spärren till riksdagen, som Blomberg föreslår, det skulle ju utestänga en massa människors röster och göra Sverige lika odemokratiskt som USA. Men Persson, Blomberg och deras kamrater skyr tydligen inga medel för att slippa jobbiga miljöpartister. Tilläggas kan att det inte bara är vi i Miljöpartiet som börjar tycka att det är mycket odemokratiskt att sossarna tror sig prenumerera på makten. Stora europeiska tidningar har efter de senaste veckornas cirkus börjat kalla Sverige för världens mest demokratiska enpartistat. I alla andra europeiska länder är det givet så att de som samarbetar om politiken också sitter i regeringen. Be Persson snacka med sina europeiska kollegor som sitter i regeringsställning ihop med miljöpartister, Nina.

Det är dags för Persson att sluta sura nu. Till och med hans egna väljare vill ju att vi miljöpartister ska komma in i regeringen.


Om författaren

Författare:
Gustav Fridolin JR

Om artikeln

Publicerad: 01 okt 2002 10:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: