sourze.se

Lustiger Priftis missar detaljerna

En rolig sammanfattning... men som alltid med sådana här kondensat missas vissa detaljer och faktafel smyger sig in.

"Michael: De flesta prostituerade har faktiskt valt sin situation."

Stopp och belägg Priftis. Något liknande har jag aldrig yttrat eller menat. Rätt mening är:

"Michael: Det finns prostituerade som faktiskt har valt sin situation."

Nästa fel är:

"Michael: Horor är i regel lyckliga. Feministerna har fel."

Fel igen av samma typ som ovan. Rätt är:

"Michael: Horor som är lyckliga finns. Feministerna har fel när de menar att det enbart finns olyckliga horor."

Detta är en viktig detalj i sammanhanget därför att jag uttalar mig ALDRIG om hur många lyckliga/olyckliga det finns... därför att jag vet helt enkelt inte hur många det finns. Och detta icke-vetande - som de flesta som står utanför sexindustrin delar med mig - är ett huvudtema i min debatt. Rättning efterlyses Priftis.

Sedan vänder jag mig kraftigt emot att det påstås att jag inte lyssnar på motståndarna. Den som läst mina artiklar vet att jag ofta delar vissa uppfattningar med debattmotståndarna... som till exempel det faktum att det finns sexarbetare som far mycket illa à la Moodyssons Lilja. Vidare är det långtifrån alltid som jag bara säger "Du har fel" utan jag lämnar dörren öppen för debattmotståndarna att få utveckla sin ståndpunkt. Detta gjorde jag flitigt med till exempel Marita. Hon hade all möjlighet i världen att utveckla sina påståenden. Att hon valde att inte göra detta kan du faktiskt inte lasta mig för.

Jag ställer också väldigt ofta frågor om deras argumentation en fråga behöver faktiskt inte alltid vara retorisk med betydelsen "Du har fel" som ger dem möjlighet att svara och därmed försvara ståndpunkter och täppa till hål i deras eget resonemang.

Resten är mest små nyansfel som drabbar mig och de andra jämbördigt så det får vara. Om Marita och Carola känner att det finns faktafel om dem får de föra sin talan själv.

Slutklämmen gillar jag därför att den är precis samma som jag igenom hela debatten har hävdat: Sandlådekrig med hink och spade hjälper ingen, allra minst dem som lider.

Bra och rolig sammanfattning. Om du bara rättar till vissa faktafel blir den alldeles utmärkt. :

/Micke


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 01 okt 2002 15:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: