sourze.se

Regeringen ?

Ja du, det kanske vore dags för lite riktig demokrati, lite direktdemokrati. Ni vet sånt där där alla kan vara med och bestämma.

Det här med regering verkar vara ett himla tjafs. Hela frågan verkar ju vara ytterst sönderpippad vid det här laget.

Socialdemokraterna är dumma och maktkåta nog att avvisa både vänstern och mp, samtidigt som mp vill bilda en regering som innehåller kd, men inte m, trots att kd står till höger om m. Konstigt? Ja, man kan ju onekligen tycka det.

Har miljöpartiets politik överhuvudtaget något att hämta österut? Kan man kombinera en mer avslappnad regelbok för företagen med en bättre miljö. Det skulle väl kanske gå, om det inte vore så att det är just miljölagar man behöver fler av. Vet mp ens vad de håller på med? Är en liberal politik den miljövänligaste, eller, kan den överhuvudtaget bli så miljövänlig som mp vill?

Samtidigt så gör v än en gång ett stort fel, man går med på socialdemokratisk politik, utan några somhelst garantier. Man borde ju följa mp:s exempel och åtminstone pipa om EN ministerpost. Men ojdå hoppsan, det går ju inte! Sverige är ju med i EU, då kan man inte ha EU-kritiker på högt uppsatt nivå. Inga ministerposter för vare sig v eller mp.
Om inte s vill samarbeta med centern eller högerut, då får man glatt finna sig i läget och inse att man målat in sig i ett hörn.

Vänstern borde ändå inte göra samma miss som de andra kollegerna på kontinenten och hamna i en sits där man tvingas stå för politik som man egentligen inte står för.

Och har inte folkpartiet blivit lite mer som m? Isåfall vore det en stor brist i demokratin. Vi vill inte ha någon jävla tvåpartistat inte, basta och skärpning.

Känner sig inte m lite utmobbat när kd får vara med och bilda regering, trots att de är emot bögar, och inte m. Kd som dessutom är mindre än m borde ju falla bort direkt, smågriniga pensionerade homofober är inget en människa med vett vill ha i riksdagen.

V då? är det inte dags att komma fram ur garderoben och erkänna att partiet fortfarande innehåller folk som kallar sig kommunister?

Att vara politiskt korrekt är både tjatigt och töntigt, skippa det ni tror att folket vill höra och tala om var ni står, egentligen!

Pösmunken Göran då? Borde inte han lägga av med sin trygga pappafasoner och inse att s inte sitter så jävla säkert längre, att det kanske är dags att inse varför de väljare som flydde till vänstern i förra valet var samma som kom tillbaka i detta. Vad skulle hända om högersossarna flydde till fp och vänstersossarna flydde till v, ja då skulle det inte finnas så jävla mycket till socialdemokrati kvar, inte.

Så, hur blir det med den där regeringen nu då? Va? Kan man få något vettigt svar i denna villervalla av idioti?


Om författaren

Författare:
Idioten Puckosson

Om artikeln

Publicerad: 30 sep 2002 13:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: