sourze.se

Lägg av mp!

Miljöpartiets krav på ministerposter går till absurdum.

Jag förstår inte varför Miljöpartiet är så benhårda på att få ministerposter. Det finns absolut inget demokratiskt stöd för det.

Partiet fick 4.6 procent, en ökning på 0.1 procent sedan förra valet. Om de inte hade ministerposter förut så kan man ur valresultatet läsa att väljarna var rädd nöjda med den konstellationen eftersom de inte gav mp ökat förtroende.

Dessutom glömmer mp att den ända anledningen att de faktiskt inte minskade i valet är att socialdemokratiska väljare sympatiröstade på mp för att de inte skulle åka ur. Kamrat 4 procent som någon uttryckte det. Dagarna innan valet uppmanade LO-medlemmar att rösta på mp bara för att de inte skulle åka ur.

Ett samarbete med de borgerliga skulle vara ett stort svek mot miljöpartiets väljare och skulle säkerligen sänka paritet under 4 procent nästa val.

De som röstade på miljöpartiet gjorde detta i tron om att de skulle få en vänsterregeringen. Allt annat vore ett svek.

Nu har Göran Persson erbjudit stora eftergifter. Mp får igenom mycket stora delar av sin politik. Jag tycker de borde godta det senaste förhandlingsbudet från s. För vad är egentligen viktigast för mp och deras väljare. Att partiets politik får genomslag eller att de får ministerposter.

I en mittenregeringen skulle de omöjligen kunna genomföra alla de reformer som Göran Persson nu erbjudit de.

Dessutom måste mittenpartierna visa att politiken är viktigare än makten. Ett samarbete med mp skulle innebära att man måste kompromissa om sina värderingar och sin politik på nästan varje punkt.

Den som var tveksam till den borgerliga enigheten innan valet kan ju nu se vilken enorm enighet det råder i vänsterblocket. En högerregeringen hade för länge sedan enats om hur ministerposter och liknade ska fördelas.


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 25 sep 2002 11:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: