sourze.se

Dopa dig och bli en bättre människa

Att använda droger är inte samma sak som att missbruka.

Debatten om drogers vara eller icke-vara är en ganska urvattnad fråga, där ja-sidans argument står fast lika benhårt som nej-sidans. Båda vägrar vika en tum och inse att världen kanske inte är så svart-vit som de tycker. Men så är det ju i många debatter.

Alkohol, som ändå måste ses som den mest lättillgängliga drogen i dagens Sverige är till exempel bevisat giftigare än cannabis, men ändå är cannabis den olagliga av dessa två.
En drog kan rädda livet på en människa samtidigt som det kan köra över en annan likt en bulldozer som fått frispel.

Man måste förstå att de som verkligen vill punda alltid kommer kunna göra det. De man måste bry sig om är de som står i gråzonen och stampar, ovetandes om vilken riktning de ska välja. Därför ska man inte legalisera, men det innebär inte att man ska ha en helt "off" attityd mot droger. Det finns alltid två sidor på ett mynt. Det finns faktiskt droger med positiva effekter, som kan användas till annat än pundande.

Ett exempel som redan används inom läkemedelsindustrin är morfin, ett annat är rohypnol. Att banna THC behöver inte betyda att man bannar cannabis Sativa i sig. Cannabisplantor producerar mer papper än vanliga träd, de är mycket användbara att göra rep av, man kan även tillverka alla möjliga typer av textilier av dem. Cannabisfrön är vanlig och nyttig fågelmat, och cannabisolja innehåller många nyttiga fettsyror.

Droger kan hjälpa folk genom livet, när de bara behöver ta en tillfällig paus, för att imorgon ta i med förnyade krafter. För pauser behövs, iallafall för de som stöter på utmaningar. Men det finns ju onekligen preparat vars positiva effekter är få, om inte obefintliga.

Alkoholen har hjälpt mig i mitt liv, utan den vet jag inte om jag skulle finnas längre. Man kan bruka droger på olika vis, vissa sätt bra andra är mindre bra, men att säga att droger skall förbjudas rätt och slätt är fel. Droger är ännu outforskade guldgruvor, om man använder dem på rätt sätt.
Ingenting är bra i för stoa mängder, men mycket är bra i måttliga.


Om författaren

Författare:
Idioten Puckosson

Om artikeln

Publicerad: 24 sep 2002 20:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: