sourze.se

Fröken Sverige: Åk inte till Nigeria!

För mänsklighetens skull.

Stening av kvinnor är en skam för hela världen.

Kvinnor stenas till döds på grund av ett utomäktenskapligt förhållande. Denna medeltids-bestraffning är bakåtsträvande och oerhört grym. Och detta bevisar att kvinnor fortfarande har lägre status och saknar rättigheter i de islamiskt styrda länderna.

Det här är ett problem som berör alla som tror på mänskliga rättigheter.

Nu väntar sju personer i Iran och Nigeria på att bli stenade. Fyra kvinnor i Iran med namnen Shahnaz, Ferdos, Ashraf, Sima, och tre kvinnor i Nigeria, bland annat Amina Lawal, mor till en åtta månaders baby.

Om Amina Lawal stenas till döds kommer hon att vara den första kvinnan som bestraffas på så sätt i Nigeria. Då kommer stening som straff att institutionaliseras och kvinnorna stenas ihjäl utifrån Sharia-regler i länder med islamisk stye. Dessa islamiska regler erkänner ingen privat sfär för människor och i synnerhet inte för kvinnor. Alla ska anpassa sina privatliv efter de islamiska reglarna.

Detta är en katastrof och en skam för hela världen.

Nigeria är ett land som fröken Sverige ska resa till för att delta i Miss Universum-tävlingen. Jag uppmanar Fröken Sverige att bojkotta resan till Nigeria med tanke på steningsdomen mot de tre personerna. Jag vill påpeka för fröken Sverige att landet som du ska resa till är en steningsgrav till Amina Lawal.

Amina Lawal kommer att begravas upp till bröstet i en grav och sedan stenas till döds med stenar som inte ska vara så stora att hon slipper lidandet. Hon ska i enlighet med sharialagarna dödas långsamt med tortyr.

Jag uppmanar dig att inte resa till detta land! Protestera och bojkotta Miss Universum-tävlingen i Nigeria!

Jag uppmanar alla individer, organisationer för mänskliga rättigher, kvinnoorganisationer eller offentliga personer att stödja kampen mot stening av människor.

Vi kan bilda en internationell front som kan tvinga
myndigheterna, i synnerhet utrikespolitikerna i olika länder, att forma sina ställningstagande med hänsyn till mänskliga rättigheter.


Om författaren

Författare:
Mahin Alipour

Om artikeln

Publicerad: 23 sep 2002 18:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: