sourze.se

Gröna nazister?

De finns där tillsammans med nazister, rasister och andra extrema ideologier.

Jag hör att de gröna velar om vilket block de skall välja. Det måste kännas härligt att ha sådan makt. Framför allt om man annars är maktlös. Undra hur länge de törs suga på den här karamellen innan deras väljare säger ifrån. Jag tycker att de på något sätt rör sig på bakgården av demokratin. Där extremhögern annars håller till. De säger att de än så länge inte fått något seriöst och förhandlingsbart förslag från sossarna. Själv tycker jag att deras punkter i partiprogrammet är allt annat än seriösa.

Ok, jag skall vara ärlig; jag har inte läst det finstilta. Men jag har hört dem på radio nu när det är dags att förhandla. Och de verkar inte riktigt kloka. Först så tycker jag att de utnyttjar situationen på ett, för demokratins bästa, ett mycket dåligt sätt. De verkar vara helt galna när de märker att de har makt. Dels för att de kommer att förlora många väljare till nästa val om de fortsätter på det här sättet. Visst ”De Gröna” behövs. Inte för att politiken blir ”roligare” som de själva säger. Utan för att miljön är viktig, mycket viktigare än vad till exempel sossarna anser. Men det måste finnas andra områden där kompetens finns för att ett parti skall bli trovärdigt. Och att kräva sänkningar och en massa höjningar utan att kompensera för alla höjningar och sänkningar ökar inte trovärdigheten. Däri ligger miljöpartiets svaghet.

Om man tittar mer på deras partiprogram så kan man se likheterna med vänsters politik. Så va håller de på med? De är som sagt ute på demokratins bakgård. De finns där tillsammans med nazister, rasister och andra extrema ideologier. Och jag tycker inte att bry sig om naturen och miljön är extremt eller skall ses som extremt. På något sätt tycker jag att de smutsar ner miljödebatten mer än någon annan förorening.

Ta och välj sida. Titta i erat egna partiprogram och se likheterna och välj efter dem. Att vela ger er inget annat än färre väljare och minskad trovärdighet.


Om författaren

Författare:
Mattias Ander

Om artikeln

Publicerad: 20 sep 2002 09:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: