sourze.se

Helt fel Ana. Lyckliga horor finns

I torsdagens ledare går Ana Udovic ut med det bergsäkra uttalandet "Det finns inga lyckliga horor". Hon har helt fel.

När man säger något som jag gör i rubriken måste man lägga till en brasklapp. Den kommer här: NEJ, jag tror inte att alla sexarbetare är lyckliga. JA, jag vet att det finns människor som far fruktansvärt illa som sexslavar.

Och med detta över till huvudpunkten: Ana, myten om den ständigt olyckliga horan är falsk. Det är grovt felaktigt att påstå att alla sexarbetare är olyckliga eller att alla skulle må bäst av att sluta. Påståendet att det är de prostituerade själva som har sagt detta är rent ut sagt en lögn. Detta därför att om man börjar LYSSNA på dem - vilket du uppenbarligen inte har gjort Ana - så säger de något annat.

Det finns en bok jag rekommenderar dig Ana samt alla andra som tror på myten om den olyckliga horan. Den heter "Whores and other feminists". Jag har nämnt den tidigare men det har tydligen gått vissa förbi. Den boken är precis som "Lilja 4-ever" ett kraftigt slag i magen. Den som tror på myten om den olyckliga horan får denna tro krossad, söndertuggad och utspottad... av horor.

Alla författare i denna antologi är - eller har varit - sexarbetare. De är prostituerade, strippor, porrstärnor, telesex-operatörer, professionella dominatrixer och bög-horor. Ana, du har inte en chans mot dessa människor. Alla är de pålästa, vältaliga och de har argument som en utomstående - vilket både du och jag är Ana - helt enkelt inte kan att tävla med. De kan argumentera omkull dig vilken dag som helst. Och de har alla en sak gemensam: De är GRUNDLIGT trötta på myten om den olyckliga horan.

Men istället för att jag gör ytterligare en lång utläggning här så säger jag istället: Läs boken... och låt hororna tala för sig själva. Den är en färgspruta på övertryck i en annars svart-vit värld. Om det är någon som - efter att ha läst den här boken - lyckas hålla kvar vid en svart-vit syn där alla världens sexarbetare är kloner av Moodyssons Lilja, då skall ni fanimig ha pris för er rent ut sagt fantastiska tjockskallighet.

Låt det sedan bli slut på skitsnacket om 0.0001 och andra dumheter som lättvindigt men utan koppling till verkligheten slängs omkring bara för att folk är färgblinda och inte klarar av att tänka utanför deras eget svart-vita universum.

---

P.S. Boken "Whores and other feminists" ger ut av förlaget Routledge. Den säljs bland annat via Amazon.co.uk £13.99 frakt för paperback eller svenska bol.se 222kr frakt, dito.

Skulle det vara så att ni är för snåla för att lägga ut för boken, maila mig så kan ni få låna mitt exemplar. Ni kan som extra bonus även få låna den svenska boken "Shocking Lies: Sanningar om lögner och fördomar i porrdebatten". Även den har en hel del att säga som skakar om er rejält.


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 19 sep 2002 19:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: