sourze.se

Musfinger OUS

Musarm som även kan leda till musfinger.

Måste ju göra er alla uppmärksamma på att musarm nu mera har en följdsjukdom som heter musfinger. De flesta har i dag en mus utrustad med scrollfunction. Den lilla knappen som sitter mitt på musen.

Ibland svår att se på grund av musens design och utförande.
Ibland så är scrollen färgad i avvikande färg, ibland så är det som ett litet veck i designen, den sitter för det mesta mitt på.

Vet att många musanvändare har ignorerat knappen då de inte vetat vad det är och har förbisett funktionen och extra nöjet som ens ridande på vågen, även kallat surfning, kan ge vid nyttja använda denna lilla pillfunktion. Utforska musen!

Att utnyttja scrollen kan ge mera tillfredställelse av surfandet än man kan tro. Vet före detta kollegor som endast använt mus i nödfall och inte är så öppna för teknik och nyheter och helst inte vill prova själva på egen hand, utan därför helt enkelt inte utforskat det nöje som den lilla knappen kan ge och dessutom den extra stimulans man kan få i ridandet på surfvågen.

En fara med denna lilla knapp är att för mycket brukande av den kan leda till OUS over use syndrome.

Nu kan detta bli olika då vi alla har olika tycke och smak.
En del pillar med långfingret en del pillar med pekfingret.

Långfingers pillare har sedan svårt att sträcka ut det fingret vilket kan ha en viss positiv effekt då man ej kan visa fingret för andra i hätska situationer och man kan uppfattas som en mera gammaldags person som enbart hytter näve då musfingret ej går att hålla rakt uppsträckt.

Pekfingerspillare däremot kan få problem med att visa riktning och återfaller till det gammaldags mera korrekta och artiga sättet att visa med hela handen då pekfingret ej kan rätas ut och användas för denna funktion.

Den mest allvarliga konsekvensen av att använda pekfingret är att när det ska nyttjas för näspetning så är fingret bockat i en krok och kan ej införas i näsans öppning. Detta leder till nästäppthet och man kan uppfattas som en nasal stockholmare.

Eerta i neeesan.

Ärta i näsan, för er som inte är familjära med stockholmskan

Min lösning på det hela är att använda bägge fingrar omväxlande och kanske till och med använda alla handens fingrar så man ej får over use syndrom i ett av fingrarna. Stretcha med hela handen.

Använd er idérikedom när det gäller att scrolla på musens knapp så ni ej fastnar i ett mönster. Studera gärna hur andra använder scroll för att få inspiration och låt dem även visa på er scroll. Tillsammans ska vi se till att detta inte leder till permanent styvhet.

Inspiratör, Mikael Vestlins let it flow historia, Ännu mer av ingenting.

Jag säjer bara tack.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 16 sep 2002 17:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: