sourze.se

En röst på de borgerliga är...

Till er som inte röstat ännu och som fortfarande är osäkra.

En röst på de borgerliga är en röst på Moderaterna som inte bara har en massa rasister i valstugorna utan även har medlemmar som skickat sympatiserande brev till de som uttalat sig fördomsfullt. Ett parti där även riksdagsmannen Sten Andersson som gick över till Sverigedemokraterna fick många sympatiserande brev från sina moderata partikamrater som stödde det han sa.

En röst på de borgerliga är en röst på ett block som drivit Stockholms läns landsting fyra miljarder 4 000 000 000 back och även gått back i andra landsting. Dessa ska sköta landets finanser. Även om de skyllde ifrån sig på sossarna sist de hade makten i landet angående det ekonomiska katastrofala läget, så kan man ju fråga sig hur det kom sig att det socialistiska blocket som haft makten så länge utan större ekonomiska problem lyckades driva fram en dålig ekonomi precis innan de borgerliga tog över. Var det verkligen en slump?

En röst på de borgerliga är en röst på ett samhälle där plånboken ska styra om man har råd med en fullgod social service eller inte. En röst på de borgerliga är en röst på ett block som mer än gärna talar om skattesänkningar, men sällan talar om var pengarna ska komma ifrån istället, till exempel ökade avgifter, lägre löner åt de anställda, sämre kvalité på produkter och andra klassiska metoder för att pressa ner priser genom konkurrens.

En röst på de borgerliga är en röst på att plånboken ska styra vem som har råd med en eventuell arbetstidsförkortning.

En röst på de borgerliga är en röst på en politik där pengarna går före människors hälsa, miljö och sociala problem. Sänker man skatter måste man kunna finansiera saker och ting från annat håll innan man kan göra något åt problemen.

En röst på de borgerliga är en röst på en politik som enbart genom spekulationer menar att en sänkt skatt skulle skapa fler jobb och därmed få flera skattebetalare. Precis som om skatten är den enda anledningen till att nya företag inte skapas eller går i konkurs. har man glömt bort att köpkraften, efterfrågan, brist på arbetskraft och dåliga affärsidéer också är viktiga faktorer, för att bara nämna några.

En röst på de borgerliga är en röst på att de som har det bäst ställt ska få det bättre. En röst på en politik som stöds till mycket stor del, rent statistiskt sett, av de människor som har högst medelinkomst och ändå klagar på ekonomin.

"Köpmännen utgör en klass av människor vilkas intresse aldrig exakt sammanfaller med allmänhetens och som vanligen har ett intresse av att föra allmänheten bakom ljuset och till och med förtrycka den."

Adam Smith mest kände liberalen genom tiderna


Om författaren

Författare:
Tobias Jeppsson

Om artikeln

Publicerad: 14 sep 2002 11:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: