sourze.se

Mitt val faller på...

Det här valet jag gjort är långt mycket större och viktigare än valet på Söndag, tro mig.

Det gick snabbt. Det tog sex dagar. Inte undra på att vi blev defekta. Nä, jag skojar bara, men visst gick det fort. Jag hade tänkt att skriva lite om Gud och allt det där som hör till, eller i alla fall lite av det som hör till. Hade jag skrivit om det mesta hade det blivit en ny bibel.

Själv tycker jag att hela skapelseberättelsen är lite väl kort. Men jag tror att själva skapelsen egentligen är hur de olika släktleden ser ut, skapandet av Guds lamm med andra ord.

"Gud skapade människan till sin avbild, till Guds
avbild skapade han henne. Som man och kvinna skapade han dem."

Texten är hämtad ur Gamla testamentet. Redan på sjätte dagen skapar han människan, eller ska vi vara oroliga, för samma dag skapade han allt som lever och kan föröka sig på jorden? Och tänk på att vi blev skapade på sista dagen av hans arbete. Sist. Vilken tur att de första människorna inte var amerikaner, de hade aldrig tolererat detta. Eller har jag fel? Nåväl, det jag vill komma till är att man har funnit vissa koder i Bibeln. En till Bibel, eller mer som en profetia kodad i Bibeln. Detta mina vänner borde uppmärksammas mycket mer än den lilla uppmärksamhet det hittills har fått. Det är faktiskt lite X–Files över det hela. Tänk ett meddelande från Gud direkt till människan. Ett meddelande i klartext visserligen på hebreiska.

Ja, jag vet, det låter lite FÖR bra.

I koderna står det skrivet om händelser som skett och påverkat den mänskliga historien. Det står till och med om saker som skall hända. Visst låter det häftigt? Harmagedon, den totala förintelsen, ja allt står där. Det är bara att läsa och begrunda. Varför, kan man då undra, tar inte mänskligheten till sig detta och försöker reda ut saker innan det går för långt? Ja de som tyder koderna talar om flera alternativ och att de inte är riktigt på det klara med vad som ska ske eller vad som KAN ske. Det kan alltså mycket väl finnas alternativa händelser.

Ni som läst David Eddings saga om Belgarion vet vad jag pratar om. Två möjliga slut, två olika Harmagedon eller kanske inget, vem vet? Det beror kanske på hur vi spelar våra kort? Det som jag också tänkte på när jag läste denna bok var det här med skapelsen. Jag var ju tvungen att läsa mer eller mindre HELA gamla testamentet efter att jag avslutat Bibelkoden. Jo det jag undrar över och ställer mig förvirrad till är det här med själva skapandet. Du vet, de sju dagarna. I koderna kan man läsa om drakar och dinosaurier som levde långt innan människan kom till. Det går till och med att läsa om kometen som träffade jordens yta och orsakade dessa bestars slut. Hur går detta ihop? Bibeln talar mot sig själv i en och samma bok, faktiskt i samma text.

Ja ni fattar mitt dilemma, vad skall jag nu tro på? Jag var en gång en hängiven ateist, sedan fick bibelkoderna mig att förstå ett större sammanhang och nu detta. Ni kan inte ana vilket helvete jag befinner mig i nu. Min tro var intensiv men kort. Jag måste nog välja de matematiker och kvantfysiker som talar om bibelkoderna, jag menar de verkar ha lite mer kött på benen. Fakta då, menar jag. Jag har fortfarande svårt att tro på att Gud skapade världen och hela universum på bara sex dagar. Förlåt mig Gud, men jag kan inte tro.


Om författaren

Författare:
Mattias Ander

Om artikeln

Publicerad: 11 sep 2002 15:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: