sourze.se

Tillsammans, men inte med alla?

Socialdemokraternas affischmakare borde ha en spark i häcken för ren klantighet.

Jag retar mig på ett par av socialdemokraternas valaffischer. Inte för att det är just sossarna... utan för att de är klantigt gjorda. Budskapet är "Tillsammans". Men jag tycker att affischerna i fråga ger en känsla av att stänga ute.

Klicka på bilderna och titta på dem. En snabb ytlig blick bara... precis som när du ser dem ute på stan. Verkar det vara så att alla är tillsammans?

Titta på den med barnen. Det känns som att tjejen ute till vänster inte alls är tillsammans med resten av barnen. Hon står halvt frånvänd. Hon ler inte som de andra. Och de andra ser inte åt hennes håll. Hon står snett bakom dem. Jag får känslan att hon inte är tillsammans med dem.

Än värre är det med bilden på ungdomarna. Nu är det hur tydligt som helst. Tjejerna står tillsammans och viskar. Han är inte med. Han vet inte ens vad som händer snett bakom ryggen på honom. Dessutom står texten "Starkare tillsammans" just på tjejerna. Känslan är hur tydlig som helst: tjejerna har gaddat ihop sig och stängt ute honom.

En bild säger mer än tusen ord heter det. Sossarnas affischmakare borde ha tänkt på det iunnan han/hon valde det här bilderna. Eller kan det vara så sätt in musik från The Twilight Zone här att han gjorde det?! Konspirationsteoretiker, förena eder...

PS. Detta är inte en politisk artikel. Gör du det till politik, då har du gjort en höna av en fjäder. Samma sak kunde ha drabbat vilket parti som helst.


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 10 sep 2002 16:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: