sourze.se

Ledsna, sjuka och drogade

Nej, det är inte uteliggarna i Stockholm jag menar.
Utan modellerna i Elle.

Måttligt intresserad av mode ifrågasätter jag redan efter några sidor mitt semesterimpulsinköp av tidningen Elle. Jag har svårt att känna något riktigt engagemang för vilken väska man bara måste ha själv har jag nästan aldrig väska - än mindre något särskilt märke och vilka kändisar som köper vilka märkeskläder som jag aldrig kommer att ha på mig.

Inte förrän jag kommer till Höstens stora trendreportage vaknar jag till. Herregud vad deprimerande allt känns. Inte på grund av kläderna - tvärtom kan man få sig ett gott skratt om man föreställer sig att jag kommer glidande till dagis i den där genomskinliga blusen, med sammetspiratbyxor med rosetter nedanför knäna och snörstilletskor toppat med fjädermössan som ser ut som om man dragit fjädrarna av en höna i ett svep och satt dem på en klisterdyna.

Men modellerna - eller heter det kanske mannekänger? - de får då verkligen ingen att dra på munnen. Dels är de fruktansvärt magra - så fort ett ben sticker fram är ser det ut som att det knappt håller att gå på, nyckelbenen syns lika tydligt som på biologilektionens skelett och många ansikten är urholkade och hungriga. Det borde kanske inte vara någon överraskning, men jag är i alla fall förvånad över att det är så genomgånde - de ser faktiskt sjuka ut när de samlas så här i klump. Flera ser dessutom drogade ut, om det är av hunger eller av hungerdämpande medel eller något annat ska jag låta vara osagt.

Men det värsta är att de alla ser så ledsna ut. Inte ett leende så långt ögat når utan total tragik. Jag kollar igenom alla en gång till och verkligen inte ett enda leende så långt ögat når. Kanske hon där nere till vänster förresten? Nej hon har nog bara naturligt uppåtgående mungipor. Stackars jävel, hennes karriär kommer nog att gå käpprätt åt skogen.

Så vad utstrålar de egentligen. Köp dessa kläder och bli sjuk och ledsen? Plöstligt känner jag mig så otroligt snygg. Full av livslust och engagemang och med leende och smilgropar. Hoppas verkligen de där trista brudarna inte är ideal för någon! Fast tyvärr sitter många små flickor och vill bli som dem. Urkel vilka förebilder!


Om författaren

Författare:
Anna Linusson

Om artikeln

Publicerad: 02 sep 2002 09:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: